Actualizarea importantă făcută de Netflix: ce vei vedea de acum pe platformă

Actualizarea importantă făcută de Netflix: ce vei vedea de acum pe platformă

Utilizatorii de Netflix vor putea măsura calitatea unei anumite producții în funcție de orele de vizionare ale acesteia.

În urmă cu câteva luni, Netflix introducea o funcție nouă, menită să-i arate utilizatorului cât de bine cotată este o anumită producție, în regiunea în care se află acesta.

Spre exemplu, unui utilizator din România îi putea apărea pe pagina de start următorul mesaj: „Top 10 în România, astăzi”, algoritmul fiind calculat în funcție de preferințele clienților Netflix aflați pe teritoriul țării noastre. Un algoritm care, de altfel, nu funcționează în proporție de 100%, de vreme ce preferințele oamenilor în materie de filme, seriale și miniserii diferă, indiferent dacă îi unesc sau nu coordonatele geografice.

Netflix: un algoritm menit să ofere o imagine clară asupra preferințelor utilizatorilor

Netflix insistă să aducă îmbunătățiri acestei funcții, în speranța că, măcar din curiozitate, utilizatorul va opta pentru cele zece producții aflate în top, în ziua respectivă, conform platformei de socializare.

Astfel, conform ultimelor update-uri, utilizatorul va putea vedea numărul de ore de vizionare a respectivei producții, inclusiv la nivel mondial.

Spre exemplu, în momentul de față, „Red Notice”, cu Ryan Reynolds (cunoscut pentru „Deadpool”) în rolul principal, se află în topul preferințelor utilizatorilor din toată lumea, însumând 148,7 milioane de ore de vizualizare, fără să se menționeze câți dintre utilizatori au vizionat tot filmul și câți au renunțat înainte de final – un aspect impotant, evitat cu grație de Netflix, din motive evidente ce țin de marketing.

Se poate spune că noile update-uri aduse de gigantul de streaming au ca rol monitorizarea internă a preferințelor cinematografice, în funcție de țară. Mai mult, în acest fel, Netflix ar putea observa care dintre serii ar merita continuate, în funcție de cât de apreciate sunt. Utilizatorul nu va avea aceleași avantaje, nefiind disponibile cifrele concrete de la care canalul de streaming ar putea să decidă continuarea seriei.

În concluzie, nișa geografică nu va ajuta neaparat utilizatorul, ci mai degrabă evoluția rețelei, în sine.

Trebuie menționat că o funcție cu adevărat utilă este „Pentru că te-ai uitat la (nume film sau serie)”. Netflix reușește, de cele mai multe ori, să ofere recomandări utile și congruente cu preferințele utilizatorului.