Actorii sunt înlocuiți de inteligența artificială: care este viitorul tehnologiei care preia domeniul artistic

Actorii sunt înlocuiți de inteligența artificială: care este viitorul tehnologiei care preia domeniul artistic

Recent, a fost lansată o actualizare neoficială a popularului joc „The Witcher 3”. Fanii seriei s-au bucurat, însă actorii care dau vocile personajelor din jocul video, nu.

Această decizie de a înlocui vocea unui actor cu algoritmii AI este controversată, relatează Input Magazine. Algoritmul AI a fost antrenat să interpreteze vocea actorului Doug Cockle – Geralt, personajul principal al jocului. E o decizie care îi sperie pe actori, din declarațiile unora.

Actorii nu sunt încântați de modul în care evoluează tehnologia

Știm deja că roboții deja ne iau joburile și reprezintă o amenințare în piața muncii. O parte a problemei de față reflectă creșterea automatizării și în industria artei – artiștii au declarat că sunt nervoși pentru că studiourile de jocuri ar putea încerca să îi înlocuiască cu algoritmi sofisticați, pentru a economisi câțiva dolari.

„Dacă acest lucru este adevărat, acesta este doar începutul unui declin artistic”, a scris pe Twitter actorul Jay Britton, care face unele voci din jocuri video. „Da, inteligența artificială ar putea să înlocuiască unele lucruri, dar ar trebui? Înlocuirea actorilor cu algoritmi AI nu duce nicăieri bun, ci este o alegere complet lipsită de suflet”. „De ce să nu eliminăm toată creativitatea umană din jocuri și să folosim AI…” a adăugat el.

Amazon ”rezolvă” problema condițiilor de lucru inumane: înlocuiește angajații cu roboți

Amazon e un gigant care nu de puține ori a fost acuzat că-și forțează angajații să lucreze în condiții inumane. Acum, ar vrea să rezolve asta cu ajutorul tehnologiei.

Amazon vrea să rezolve mai multe probleme din depozitele sale cu ajutorul roboților. Din motive de securitatate și nu numai, compania a oferit câteva detalii legate de noii roboți care vor veni în sprijinul angajaților din depozite.

Compania testează în această perioadă trei roboți autonomi, care să transporte produse și obiecte de mari dimensuni în depozite. E vorba de Bert, Scooter și Kermit. Iată ce știu să facă aceștia.