Acest sistem de recunoaștere facială te identifică chiar și cu mască pe față

Acest sistem de recunoaștere facială te identifică chiar și cu mască pe față

Un nou sistem puternic de recunoaștere facială poate recunoaște și identifica persoanele 96% din timp. Chiar și atunci când poartă o mască pentru a se proteja împotriva coronavirusului.

Când pandemia a început să se răspândească, a devenit clar că sistemele de recunoaștere facială deja existente pe piață nu erau la înălțimea provocării de a identifica persoanele care își acopereau jumătatea inferioară a feței cu o mască. Dar acum, raportează Business Insider, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) pare să fi rezolvat problema cu un sistem numit „West”.

Acest sistem recunoaște persoanele cu mască în 96% din timp

Este de la sine înțeles că noul sistem capabil să identifice persoanele cu fețe acoperite este o dezvoltare controversată, ce a ridicat diverse probleme. În acest caz, DHS încadrează tehnologia ca o chestiune de siguranță publică, deoarece ar putea monitoriza teoretic pasagerii companiilor aeriene fără ca aceștia să își scoată măștile de protecție.

„Poate reduce riscurile pentru mulți călători, precum și pentru personalul din prima linie care lucrează în aeroporturi, care nu mai trebuie să solicite tuturor călătorilor să scoată măștile”, a declarat Arun Vemury, director al Centrului de Tehnologie Biometrică și de Identitate al Direcției Știință și Tehnologie DHS, într-un comunicat de presă.

Sistemele tipice de recunoaștere facială dezvoltate înainte de pandemie nu puteau recunoaște decât 50-80% dintre persoanele mascate.

BI raportează că DHS a fost obligat prin lege să dezvolte un sistem actualizat de supraveghere a recunoașterii faciale, deoarece agenția este obligată să mențină un sistem biometric pentru pasagerii de pe zborurile internaționale. Acest lucru în contextul în care amprentele digitale sunt prea insalubre, iar scanările de retină au fost considerate prea dificile.

Poliția Română implementează tehnologii de recunoaștere facială: suma fabuloasă investită în proiect

Poliția Română speră încă de acum doi ani să aibă acces la un sistem eficient de recunoaștere facială care să faciliteze prinderea răufăcătorilor. Tocmai a ajuns mai aproape de materializarea acelor intenții.

Inspectoratul General al Poliției Române a stabilit recent firma care a câștigat licitația pentru dezvoltarea unui sistem inteligent de recunoaștere facială. Valoarea contractului este de 4.779.000 lei, fără TVA. Câștigătoarea proiectului este Dataware Consulting, conform datelor disponibile în mod public prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: