Acest nou tip de material se transformă în ecran când îl porți. La ce ajută, de fapt, invenția

Acest nou tip de material se transformă în ecran când îl porți. La ce ajută, de fapt, invenția

Un nou tip de material se poate transforma într-o tastatură funcțională, se poate aprinde ca un display sau poate chiar ajuta la trimiterea de texte, în timp ce țesătura este îndoită, pliată și chiar spălată, ca orice altă piesă vestimentară.

Cercetătorii de la Universitatea Fudan din China au construit materialul pentru a rezista la toate “abuzurile” pe care le aplicăm și altor articole de îmbrăcăminte, în timp ce rămâne funcțional în continuare, potrivit The Independent. Tehnologia, presupunând că va fi pusă în aplicare și își va face loc în șifonierul nostru, ar putea crea niște gadgeturi utile noi purtabile. Sau, cel puțin, ar putea fi niște cămăși noi cool, cu display-uri schimbătoare, asemănătoare unui panou publicitar.

Acest material smart poate schimba industria fashion

Acest nou display pe îmbrăcăminte a funcționat, mai ales, chiar și după o sută de cicluri de spălare și uscare, potrivit cercetărilor publicate recent în revista Nature.

Acesta este un pas important către construirea pieselor vestimentare electronice – un pas important, care s-a dovedit deseori fără un mod de aplicare reușit pentru alte textile electronice, care au rămas în stadiul de concept.

Deși pare o distracție, nu e chiar așa. În lucrare, autorii sugerează că utilizarea unui display vorbire-text care arată un mesaj pe cămașă ar putea ajuta oamenii să comunice într-un nou limbaj sau chiar să ajute persoanele cu deficiențe fizice sau cognitive să-și exprime nevoile.

Și într-un sens pur estetic, tehnologia ar putea deschide o lume cu totul nouă a designului vestimentar, pe măsură ce artiștii integrează afișajele electronice în ținute.

Această mască cu LED e cel mai fashion accesoriu pe care-l poți avea în perioada asta

De când s-a impus purtarea măștii la nivel global, am început să ne preocupăm de asortarea acesteia cu hainele, să căutăm modele care să ne reprezinte sau să ieșim din tipar cu o mască inovativă.

La începutul pandemiei, designerul de modă Chelsea Klukas de la Lumen Couture plănuia să realizeze niște măști pentru prieteni. Lumen Couture are o întreagă linie de modă dotată cu elemente tech, inclusiv rochii, hanorace și costume, iar Klukas a trecut la măști atunci când evenimentele s-au anulat și vânzările pentru alte produse, în afară de măști, au scăzut.

Ea a decis să încorporeze tehnologia în măști, pentru a le face puțin mai distractive și vezi chiar aici cum a făcut asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: