Această mască cu LED e cel mai fashion accesoriu pe care-l poți avea în perioada asta

Această mască cu LED e cel mai fashion accesoriu pe care-l poți avea în perioada asta

De când s-a impus purtarea măștii la nivel global, am început să ne preocupăm de asortarea acesteia cu hainele, să căutăm modele care să ne reprezinte sau să ieșim din tipar cu o mască inovativă.

La începutul pandemiei, designerul de modă Chelsea Klukas de la Lumen Couture plănuia să realizeze niște măști pentru prieteni. Lumen Couture are o întreagă linie de modă dotată cu elemente tech, inclusiv rochii, hanorace și costume, iar Klukas a trecut la măști atunci când evenimentele s-au anulat și vânzările pentru alte produse, în afară de măști, au scăzut.

Ea a decis să încorporeze tehnologia în măști, pentru a le face puțin mai distractive.

„Am avut componentele, așa că am făcut un tutorial rapid despre cum se confecționează o astfel de mască, pe YouTube”, a spus Klukas într-un interviu. „Tutorialul a explodat cu adevărat, până când oamenii mi-au cerut o mască ready-to-wear”, adaugă ea.

masca led

Designerul a adăugat că nu dorește să pară că încearcă să profite de pandemie, așa că Lumen Couture a donat veniturile din vânzările de măști până în iunie – aproximativ 5.000 de dolari – Fondului de Asistență al Organizației Mondiale a Sănătății COVID-19.

Clienții care cumpără măști fac parte dintr-o demografie complet diferită de clientela ei obișnuită. Ea spune că a văzut mai mulți clienți bărbați decât se aștepta, iar cei mai mulți dintre ei nu s-ar descrie ca fiind „fashioniști”.

Chelsea spune că masca a devenit un accesoriu obligatoriu din garderoba noastră. „Cred că introducerea obligatorie a purtării de mască este o nouă formă de exprimare. Designerii de modă se ocupă deja de acest aspect. Cred că vom începe să vedem versiunea Rolex a măștilor”, spune ea.

Din ce este realizată masca

Masca LED Display are un ecran subțire, iar purtătorii pot controla ceea ce afișează pe ea – desene, texte personalizate și chiar intrări vocale – prin intermediul unei aplicații. Materialul este respirabil deasupra și dedesubtul ecranului, iar componentele tehnice pot fi îndepărtate, astfel încât masca poate fi spălată sau purtată ca o mască obișnuită. O baterie și un cablu de încărcare sunt incluse.

Aplicația oferă o intrare de microfon, iar unii purtători o folosesc pentru a afișa mesaje de distanțare socială – cum ar fi „Stand Back!”.

Un dezavantaj al proiectării de îmbrăcăminte cu componente de iluminare cu LED este unde și cum să ascunzi bateriile, a spus Klukas.

Măștile au fost obiectul cel mai bine vândut de departe, dar Klukas spune că abia așteaptă să revină la evenimentele live, unde oamenii pot atinge și experimenta îmbrăcămintea îmbunătățită cu LED. „Abia aștept ca oamenii să experimenteze în realitate produsele noastre inovative. Prin video nu au parte de aceeași experiență de descoperire”, a spus ea.

Citește și:
Etichete: