Acest model Samsung ar putea să nu mai apară pe piață: compania, grav afectată de criză

Acest model Samsung ar putea să nu mai apară pe piață: compania, grav afectată de criză

Samsung, la fel ca alți mari producători de dispozitive inteligente, e o companie puternic afectată de criza cipurilor.

Sud-coreenii de la Samsung iau în calcul suspendarea producţiei Galaxy S21 Fan Edition, cel mai nou telefon ieftin al său. Informația e confirmată chiar de companie, care a precizat că nu a decis încă acest lucru, dar e o situație de luat în calcul.

Se întâmplă după ce Bloomberg scria că producția telefonului ar fi fost deja oprită. Anterior, cotidianul sud-coreean Electronic Times, citând o sursă din interiorul industriei, a dezvăluit că Samsung ar fi suspendat producţia celei mai ieftine versiuni a noului model de telefon Galaxy S21 din cauza deficitului de aprovizionare cu procesoare Qualcomm.

Samsung, schimbare de plan din cauza crizei

„Chiar dacă nu putem discuta detalii referitoare la un produs care nu a fost lansat încă, nu a fost luată o decizie definitivă cu privire la presupusa suspendare a producţiei”, a transmis Samsung Electronics.

Telefonul Galaxy S21 Fan Edition este aşteptat să fie lansat pe piaţă spre finalul anului, dar planurile pot fi date peste cap. Dacă producția va fi suspendată, atunci clar acest calendar nu mai poate fi respectat.

Firmele din tehnologie, inclusiv cele din industria auto, se confruntă cu o mare problemă încă de la începutul anului. Cererea de microcipuri, componente absolut necesare în orice dispozitiv inteligent, e mult mai mare decât oferta. Furnizorii nu fac față și multe afaceri își amână lansările din această cauză.

Recent, mai mulți executivi din industria auto și nu numai au vorbit despre această penurie. Și niciunul dintre ei n-are mari speranțe că totul se va rezolva curând și se va reveni la normal. Criza ar putea dura până în 2023, cred aceștia.

Intel se pregătește să investească 20 de miliarde de dolari într-o fabrică nouă, care va fi ridicată în Arizona. De asemenea, firmele din domeniu așteaptă și sprijinul promis de Administrația Biden pentru rezolvarea problemei.

La rândul lor, asiaticii de la TSMS, companie lider în industrie, crede că problemele nu se vor rezolva mai devreme de 2023. Coincidență sau nu, compania se pregătește să ridice o fabrică de microcipuri tot în Arizona. Costurile sunt estimate la 12 miliarde de dolari.

Citește și: