Acest fast food antic îți arată ce obiceiuri culinare aveau locuitorii din Roma Antică

Acest fast food antic îți arată ce obiceiuri culinare aveau locuitorii din Roma Antică

O descoperire arheologică „extraordinară” a fost făcută la situl antic din Pompeii. Un „snack bar” bine conservat a fost găsit în orașul antic, care a fost distrus în urmă cu două secole de o erupție vulcanică.

Descoperirea este practic echivalentul unei tarabe moderne de mâncare de stradă. A fost găsit așadar la situl arheologic Pompeii din sud-estul orașului Napoli, în Italia, potrivit Metro.co.uk.

Fast-food în Pompeii, în Roma Antică

Massimo Ossana, directorul parcului arheologic din Pompei, a declarat agenției de știri Reuters: „Aceasta este o descoperire extraordinară. Este pentru prima dată când excavăm o  întreagă “tarabă pentru mâncare” din Roma Antică”.

Săpătura a descoperit, de asemenea, resturile de alimente și băuturi care au supraviețuit timp de 2.000 de ani în borcane și recipiente.

Cunoscut sub numele de “termopolium”, din latină pentru tarabă de băuturi și mâncare caldă, magazinul a fost descoperit în situl Regio V al parcului arheologic, care nu este încă deschis publicului.

Urme de alimente vechi de aproape 2.000 de ani au fost găsite în unele borcane adânci din teracotă care conțineau alimente fierbinți, pe care proprietarul magazinului le-a coborât într-o tejghea cu găuri circulare. Partea din față a tejghelei era decorată cu fresce viu colorate, unele reprezentând animale care făceau parte din ingredientele din alimentele vândute, cum ar fi un pui și două rațe atârnate cu susul în jos.

Ce obiceiuri culinare aveau locuitorii orașului la acea vreme

Arheologii au găsit, de asemenea, un bol de bronz decorat, cunoscut sub numele de “patera”, adică un borcan ceramic folosit pentru gătitul tocanelor și supelor.

Pompeii, la 23 de kilometri sud-est de Napoli, găzduia aproximativ 13.000 de oameni când a fost îngropat sub cenușă, deoarece a suportat forța unei erupții echivalente cu mai multe bombe atomice.

„Analizele noastre preliminare arată că cifrele desenate pe partea din față a tejghelei reprezintă, cel puțin parțial, mâncarea și băutura care au fost vândute acolo”, a declarat Valeria Amoretti, antropologă a sitului.

Amoretti a spus că în containere au fost găsite urme de carne de porc, pește, melci și carne de vită, o descoperire pe care a numit-o „mărturie pentru marea varietate de produse de origine animală folosite la prepararea mâncărurilor”.

Aproximativ două treimi din orașul antic de 66 de hectare a fost descoperit. Ruinele nu au fost descoperite decât în ​​secolul al XVI-lea și săpăturile organizate au început în jurul anului 1750. O documentare rară a vieții greco-romane, Pompeii este una dintre cele mai populare atracții din Italia și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.