A fost descoperit cel mai vechi smile face din lume

A fost descoperit cel mai vechi smile face din lume

Cel mai vechi smile face din lume a fost descoperit recent în cadrul unor săpături arheologice, iar asta ne arată că oamenii se distrau și în timpuri imemoriale.

Știm deja că oamenii din antichitate aveau preocupări distractive, având în vedere graffiti-urile care au fost descoperite în orașul antic Pompeii. Diverse inscripții care mai de care mai amuzante sau mai vulgare au fost scrise pe pereții caselor din oraș, fiind scoase la iveală două mii de ani mai târziu, spre deliciul arheologilor și nu numai.

În cazul de față vorbim despre o descoperire făcută într-un oraș hitit, aflat la granița dintre Turcia și Siria. Ruinele de aici au o vechime de peste 3.700 de ani, iar pe vasul găsit aici se află un smiley face, exact ca cele pe care le desenăm și noi în nisip, pe geamuri sau în zăpadă.

Conform agenției de presă de stat din Turcia, Andalou Agency, arheologii nu au descoperit că este vorba de un smiley face la început, deoarece vasul era spart. După ce fragmentele au fost puse cap la cap și vasul a fost reconstituit, a fost identificată și fața zâmbitoare desenată pe acesta.

[readmore]

”Am descoperit o varietate de urne, iar cea mai interesantă este una care datează din anul 1700 î.Hr, având imaginea unui zâmbet desenată pe o parte”, spune Nicolo Marchetti, profesor de arheologie la University of Bologno.

Conform acestuia, vasul era folosit pentru a se bea șerbet, iar arheologul este de părere că acesta surprinde cea mai timpurie imagine a unui zâmbet, conform boingboing.net.

Citește și:
Etichete: