Abia iPhone 13 va avea opțiunea pe care ți-o doreai încă de la generația actuală

Abia iPhone 13 va avea opțiunea pe care ți-o doreai încă de la generația actuală

Când a anunțat iPhone 12, Apple a avut și două vești proaste. Una dintre decizii a fost discutată pe scenă, cu cea de-a doua s-a purtat de parcă nici n-ar exista tehnologie pentru așa ceva. Astfel că, odată cu iPhone 13, ar oferi, în sfârșit, un ecran cu rată mai mare de refresh.

De câțiva ani, producătorii de telefoane cu Android oferă ecrane cu rată de refresh mai mare. Am avut 90 Hz, avem 120 Hz, iar unii experimentează cu 144 Hz. Cumva, standardul a devenit 120 Hz. Și să ai o astfel de opțiune primul feedback e impresia că telefonul e mai rapid. În orice caz, acesta e capitolul la care iPhone 12 e în urmă altor telefoane de top.

Apple va schimba situația odată cu iPhone 13. Noile zvonuri despre viitoare generație indică spre un parteneriat Apple – Samsung pentru ecrane OLED cu tehnologia LTPO și rată de refresh de 120 Hz. Astfel, odată cu iPhone 13, și telefoanele Apple ar trece la ecrane Pro Motion (denumire deja folosită pentru ecranele de iPad Pro).

Ecrane de 120 Hz, dar nu pentru orice iPhone 13

În 2020, Apple a lansat patru telefoane. În funcție de cum se va vinde 12 mini îl vom vedea actualizat sau nu în 2021. În orice caz, vor fi cel puțin trei modele. Dar doar iPhone 13 Pro și 13 Pro max ar beneficia de ecranele mai bune, conform PhoneArena. Ceea ce, cumva, e de așteptat.

În ceea ce privește ecranul care ar ajunge pe telefonul Apple, Samsung l-a folosit prima dată pe Galaxy Note 20 Ultra. Va fi refolosit, și optimizat, pentru seria Samsung S21, fără îndoială. Astfel, toată atenția e către modelul S21 Ultra, pentru că acela va fi dotat cu cel mai bun ecran (și cele mai bune camere foto).

Pe termen lung, nu e clar dacă Samsung va fi singurul furnizor sau Apple va apela și la alte companii. În 2021, ar fi vorba doar de compania sud-coreeană. În 2022, e posibil ca LG să redevină furnizor pentru Apple (după ce, în trecut, a furnizat ecrane LCD pentru iPhone). În orice caz, din toamnă, vom vedea atât un iPhone cu 5G, cât și cu ecran mai bun.

Citește și:
Etichete: