18 mai 2021 | 12:22

Alternativa WhatsApp, dacă ești nemulțumit de regulile impuse: ce companie îți oferă acum aceleași funcții

ACTUALITATE
Alternativa WhatsApp, dacă ești nemulțumit de regulile impuse: ce companie îți oferă acum aceleași funcții

Mulți utilizatori au decis să renunțe la WhatsApp din cauza noilor clauze impuse de aplicația de mesagerie. Din fericirire, ai alternative, chiar altele în afară de Signal și Telegram.

Microsoft a decis să speculeze momentul și să profite de nemulțumirile utilizatorilor de WhatsApp. Microsoft Teams, serviciu dezvoltat de compania fondată de Bill Gates care vine ca o alternativă la Zoom și nu numai, are acum și funcții similare aplicației de mesagerie.

Astfel, Microsoft Teams e un serviciu ce poate fi folosit acum și pentru discuții personale cu familia sau prietenii. Și totul e gratuit.

Microsoft Teams, alternativă la WhatsApp

E adevărat că Microsoft Teams nu e primul nume care-ți vine în minte atunci când te gândești către ce să migrezi dacă nu mai vrei să folosești WhatsApp. Signal și Telegram sunt, probabil, primele opțiuni. Dar iată că și compania fondată de Bill Gates a decis să copieze funcțiile oferite de aplicația de mesagerie și să profite de moment.

Microsoft Teams a fost, până acum, un serviciu care oferea un spațiu comun de lucru pentru mediul de la job, cu posibilitatea de a organiza conferințe video de la distanță după modelul Zoom. Acum, însă, platforma e disponibilă și pentru discuții cu prietenii și familia.

Serviciul e gratuit și e disponibil atât în varianta desktop, cât și pe telefon (da, e și pe Android și pe iOS).

E important de spus că, chiar dacă nu ai aplicația Teams descărcată în telefon, poți ține legătura cu prietenii prin intermediul ei, dar via SMS. Poți stabili întâlniri în interiorul aplicației, îți poți seta o agendă și poți invita persoane la diverse discuții.

Mai mult, în curând vei putea organiza și diverse conversații de tip polls – adică poți face diverse sondaje în rândul cunoscuților.

 

Și Microsoft Teams mai vine cu un anunț important: poți organiza conferințe video cu până la 300 de participanți, gratis până la 24 de ore. Nu e clar câtă vreme va fi menținută această funcție, dar funcția vine la pachet și cu o nouă interfață. Participanții pot fi organizați altfel, astfel încât să pară că stați de vorbă într-o cafenea sau într-un spațiu mult mai relaxat.

Totul este, evident, virtual.

Pe durata apelurilor video poți folosi gif-uri, animații sau diverse forme de emojis. 

Mai multe despre noile funcții de la Microsoft Teams poți afla direct de la sursă, adică de AICI.  Te convingi singur dacă e sau nu o alternativă viabilă la WhatsApp sau alte aplicații de mesagerie ca Signal sau Telegram.