Cea mai tare invenție ca să nu mai rătăcești lucruri: cum funcționează pentru animale de companie?

Cea mai tare invenție ca să nu mai rătăcești lucruri: cum funcționează pentru animale de companie?

Un nou prototip de zgardă inteligentă Companion Collar este dezvoltat de brațul de specialitate digital CSIRO, Data61, și de compania agtech Ceres Tag.

Zgarda inteligentă va permite proprietarilor de animale de companie să-și urmărească animalele pe distanțe lungi sau scurte, și să le găsească în caz ca au fost pierdute.

Tehnologia de urmărire a animalelor de companie nu este deloc nouă. Dacă te uiți pe orice site, găsești tot felul de trackere atât pentru animalele de companie domestice, cât și pentru câinii de vânătoare.

Din păcate, trackerele care se bazează fie pe tehnologia Bluetooth, fie pe Wi-Fi funcționează doar la distanță scurtă, în timp ce trackerele cu rază lungă de acțiune care utilizează un sistem de navigație prin satelit precum GPS sunt adesea scumpe, necesită un plan mobil și trebuie reîncărcate de obicei săptămânal.

Animalele de companie sunt în siguranță chiar și la distanță

Noua zgardă inteligentă Companion combină atât tehnologia Bluetooth, cât și cea prin satelit pentru a urmări animalele în timp real și a trimite informații despre locație pe telefonul proprietarului folosind o aplicație, precum și alerte dacă animalul se rătăcește în afara unor hotare prestabilite.

“Gulerul însoțitor folosește tehnologia EIP (Embedded Intelligence Platform) de la Data61 și tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy) pentru a determina dacă animalul de companie este în apropiere, trecând automat la comunicațiile prin satelit atunci când gulerul se află în afara rețelei de domiciliu”, spune dr. Phil Valencia, Inginer cercetător principal la CSIRO’s Data61.

“Multe dispozitive folosesc doar urmărirea bazată pe Bluetooth sau Wi-Fi, care implică adesea o comunitate de oameni care ascultă pe telefoanele lor și își partajează datele de localizare cu un serviciu pentru a raporta dispozitivul de urmărire. Această metodă este potrivită doar pentru distanțe scurte”.

Dacă animalul rămâne în limita sa virtuală, gulerul intră în modul de economisire a energiei, astfel încât bateria sa nu are nevoie de reîncărcare frecventă. Dar dacă animalul rătăcește mai departe, gulerul trece în modul GPS.

În plus, zgarda inteligentă monitorizează sănătatea și comportamentul animalului, urmărind orice activitate neobișnuită și trimițând o alertă dacă ceva pare greșit.

“Proprietarii vor obține informații valoroase despre cum s-a comportat animalul de companie pe parcursul zilei, sistemul identificând dacă activitatea animalului este peste sau sub nivelurile sale tipice și dacă a fost semnificativ diferită la un anumit moment al zilei”, spune Valencia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: