PetPace, un accesoriu inteligent pentru animalele tale

PetPace, un accesoriu inteligent pentru animalele tale

PetPace, o zgardă inteligentă care monitorizează starea de sănătate a animalelor de companie, demonstrează că trendul accesoriilor inteligente purtabile nu va dispărea prea curând.

pet pace

Zgarda PetPace a fost lansată, de curând, în Statele Unite, și este dotată cu o serie de senzori de dimensiuni mici, care îi pot ajuta pe stăpânii de câini și pisici să știe dacă totul este în regulă cu animalele de companie.

Respectivii senzori monitorizează temperatura, pulsul și respirația animalelor. De asemenea, la fel ca și în cazul gadgeturilor purtabile pentru oameni, PetPace ține cont și de activitatea prietenilor necuvântători.

Astfel, proprietarii știu mereu câte calorii arde Tomiță sau Azor și dacă ar trebui puși la regim sau scoși la alergat.

Utilizatorii pot primi alerte sub formă de SMS sau email în cazul în care ritmul cardiac sau cel respirator se schimbă brusc și toate informațiile sunt centralizate cu ajutorul unui software special.

Veterinarii sunt foarte încântați de acest nou gadget. Robin Hargreaves, președintele British Veterinary Association a declarat că ”acest tip sistem de monitorizare ar putea fi foarte util când vine vorba de diagnoză sau de tratarea unei boli”. El avertizează, totuși, că informațiile colectate de zgardă ar trebui analizate constant de un medic veterinar.

Zgarda inteligentă costă în jur de 150 de dolari și ar putea ajunge și în Europa anul viitor. 

Etichete: