Xbox Series X și Xbox Series S, confirmate oficial: când se lansează și cât costă

Xbox Series X și Xbox Series S, confirmate oficial: când se lansează și cât costă

După o săptămână de speculații legate de noile console ale Microsoft, gigantul din Redmond a decis să confirme zvonurile din piață legate de preț și disponibilitate pentru noile console.

În cazul în care îți doreai de mult o consolă next-gen, Microsoft s-ar putea să-ți ofere experiența mult așteptată înaintea celor de la Sony. Nu de alta, dar vei putea pune mâna pe un Xbox Series X sau Xbox Series S începând cu 10 noiembrie, peste exact două luni.

În tot acest timp, poți începe să strângi bani. Cea mai scumpă dintre cele două este Xbox Series X și va avea un preț de 499 de dolari. Valoarea s-ar putea să fie una dintre cele mai mari asociate vreodată unei console de jocuri video. În același timp, este improbabil că PlayStation 5 să fie semnificativ mai ieftin decât atât.

În definitiv, vorbim de sistem de gaming care promit o experiență vizuală 4K Ultra HD în condiții optime, iar la 500 de dolari nu îți cumperi un desktop sau laptop care să ofere nici măcar o experiență Full HD decentă în cele mai noi jocuri ale momentului.

Dincolo de acest detaliu, Microsoft va mai oferi Xbox Series S. Aceasta din urmă va venit fără unitate optică și va fi optimizată pentru a-ți descărca toate jocurile de pe magazinul virtual al companiei. Prețul semnificativ mai mic de 299 de dolari nu va ilustra însă doar lipsa unității optice, ci și câteva compromisuri de performanță. Aceasta nu va facilita gamingul în 4K, ci se va rezuma la Full HD 1080p sau 1440p.

Ca o premieră în industrie, în anumite teritorii de pe mapamond, Microsoft va oferi ambele console și prin intermediul unui abonament intitulat Xbox All Access. Nu este încă foarte clară lista țărilor în care va exista serviciul, dar este improbabil ca țara noastră să facă parte din primul val. Chiar și așa, dacă te încântă ideea ratelor, vei putea cumpăra un Xbox Series X cu 35 de dolari pe lună și un Xbox Series S cu 25 de dolari pe lună, timp de doi ani.

În acești bani nu primești însă doar consola, ci și acces la gratuit la Xbox Games Pass, o colecție de peste 1000 de jocuri din Xbox Store, inclusiv câteva titluri next-gen. În plus, dacă ai consola și un PC de gaming, vei avea acces și la peste 100 de jocuri de PC. În aceiași bani, ai acces la abonamentul EA Play, care include 60 de titluri din portofoliul Electronic Arts, dar și de la alți dezvoltatori. În ultimul rând, sunt incluse aproximativ 100 de titluri pe care le poți juca în cloud. Acestea din urmă, aproape exclusiv, sunt jocuri vechi de Xbox și Xbox 360.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI