Prețurile pentru Xbox Series X și Xbox Series S, online: cât costă consolele next-gen de la Microsoft

Prețurile pentru Xbox Series X și Xbox Series S, online: cât costă consolele next-gen de la Microsoft

Toate detaliile legate de Xbox Series X și Xbox Series S au ajuns online de câteva luni, cu excepția prețului și datei de lansare. Acum, cele mai importante particularități sunt, de asemenea, publice.

De ceva timp, se știa că Xbox Series X va fi în magazine în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru ca părinții generoși să le poată achiziționa de Crăciun. Același principiu este valabil și pentru PlayStation 5. Nu am știut însă data exactă începând cu care te-ai fi putut arunca la o comandă.

Conform unor informații care au început să circule online în această dimineață, Xbox Series X se va lansa pe 10 noiembrie și va avea un preț de 499 de dolari. În aceeași zi vei putea achiziționa și consola mai ieftină, fără unitate optică, Xbox Series S, conform datelor obținute de Windows Central. 

Pentru prima oară, Microsoft s-ar putea să-și ofere cea mai scumpă consolă printr-o opțiune de finanțare lunară. Aparent, prin intermediul unui abonament intitulat Xbox All Acces vei avea acces la Series X la prețul de 35 de dolari pe lună. Consola mai ieftină, fără unitate optică, va avea un preț de 25 de dolari pe lună prin același program.

Deși ai crede că accentul se va pune în acest an pe Xbox Series X, conform Windows Central, Microsoft va încerca să livreze în câte mai multe teritorii, într-un timp foarte scurt, consola Xbox Series S. Într-o perioadă în care activitatea multor oameni a fost lovită de pandemie, este de înțeles de ce gigantul din Redmond se gândește că va înregistra mai multe unități vândute dacă insistă pe modelul mai ieftin.

Ca referință, Xbox Series X va fi compatibilă cu jocurile de Xbox One, dar va oferi experiențe de gaming la rezoluție 4K pe TV-urile compatibile. Xbox Series S, în schimb, pe lângă lipsa unității optice, va fi mai puțin sprintenă și va facilita gamingul la 1080p sau 1440p, din cauza unui procesor un pic mai slab și a unei cantități de memorie RAM reduse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: