Windows 10 îți face ”curățenie”, printr-o actualizare pe care nu și-o dorea nimeni

Windows 10 îți face ”curățenie”, printr-o actualizare pe care nu și-o dorea nimeni

Dacă nu ai citit suficient de multe materiale despre decesul Adobe Flash, cei de la Microsoft s-au gândit să-ți facă ”o favoare” când vine vorba de acest subiect printr-un update la Windows 10.

În teorie, Adobe Flash ar trebui să dispară de pe sistemul fiecăruia dintre noi în 2021. Cei de la Microsoft s-au gândit însă să se implice în acest proiect de eliminare a Flash printr-un update opțional pe care îl găsești în catalogul de actualizări din Windows Update.

Update-ul aparent nevinovat îți șterge Adobe Flash din Windows 10 și previne reinstalarea sa pentru totdeauna, facilitând în final decesul platfomei de programare pe parcursul anului viitor.

Conform celor de la Bleeping Computer, actualizarea are numele de cod KB4577586 și, datorită modului în care a fost creată, elimină doar versiunea de Adobe Flash care vine cu Windows 10, integrată în sistemul de operare. Nu se aplică niciunei versiuni standalone de Flash pe care s-ar putea să ți-o fi instalat la un moment dat pentru că nu ți s-a încărcat vreun site sau nu ți-a mers o aplicație.

Partea ciudată este însă că nu elimină sau dezactivează nici măcar Flash din Microsoft Edge sau orice alte browsere pe care le ai instalate pe sistem.

Ca referință, suportul oficial pentru Adobe Flash în Windows 10 va înceta în mod oficial la finele acestui an, fără să mai existe actualizări suplimentare pentru Internet Explorer 11 și versiunea originală de Edge (fără Chromium) dincolo de luna decembrie. Cea mai nouă versiune de Microsoft Edge, bazată pe Chromium, va înceta să mai ofere funcționalitatea Flash în ianuarie 2021.

”Lansăm update-ul pentru eliminarea Flash înaintea încetării suportului pentru a ajuta clienții să testeze și valideze impactul asupra mediul lor de lucru cauzat de eliminarea Adobe Flash Player.”, se arată în comunicatul Microsoft pe marginea subiectului.

Google încetează de asemenea suportul pentru Flash în Chrome până la finele lui 2020, la fel ca Adobe care va înceta să mai lucreze la platforma defunctă.

Citește și: