VIDEO Top 5 cele mai periculoase animale mici din lume

Când vine vorba să fii omorât într-o secundă, nu prea mai contează mărimea atacatorului. Așa că hai să vezi de ce ar trebui să te ferești pe viitor.

Existâ câteva animale care, chiar dacă sunt extrem de mici, sunt extrem de periculoase. Asta pentru că te pot omorî într-o secundă. Dacă ai de gând să mergi într-o expediție cine știe pe unde, ar fi bine să știi de ce ar trebui să te ferești.

Cu alte cuvinte, le poți fotografia, dar doar de la distanță.

Top 5 cele mai periculoase animale mici din lume

Locul 5 – melcii conici

Imaginează-ți că ai ajuns undeva pe țărmul apelor calde din Caraibe, Hawaii sau Indonesia și aduni scoici pe o plajă unde lui Covid-19 i-a fost refuzată viza. Te poți întoarce acasă cu un suvenir unicat și la mare căutare pentru cei pasionați: cochilia de marmură a Melcilor Conici.Dar nu te lăsa impresionat de aparența lor inofensivă! Dacă superi sau sperii melcul conic, poți suferi o moarte așa de rapidă că nici nu o să îți dai seama.

Locul 4 – scorpionul roșu indian

Regula spune că, în natură, roșu vine de la pericol, iar Scorpionul Roșu Indian nu face excepție. Deși scorpionii nu sunt agresivi, te vor înțepa dacă se simt amenințați, cu un record de ucidere de 8-40% din victime.

Locul 3 – sepia

Traiește în oceanul Pacific, iar cel mai mic exemplar are doar 5 cm. Este un adevărat maestru al deghizării și își poate schimba culoarea și textura pielii în funcție de nevoile și dorințele sale.

Locul 2 – meduza Irukandji

Are aproape dimensiunea unei unghii umane și este practic invizibilă. Este una din creaturile cele mai mortale ale oceanelor.

Locul 1 – țânțarii

Țânțarii merită o mențiune onorabilă și în Top 6 Cele Mai Enervante Animale din Lume. Sunt cele mai periculoase animale mici de pe Terra, deoarece sunt purtători multor boli mortale, precum malaria, febra galbena, boala Zika, Febra West Nile.

PLAYTECH
14:57 05.12.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video