VIDEO Povestea Slujitoarei și efectele speciale: cum l-au distrus pe Lincoln în Handmaid’s Tale

VIDEO Povestea Slujitoarei și efectele speciale: cum l-au distrus pe Lincoln în Handmaid’s Tale

Ocazional, creatorii unora dintre cele mai populare producții de la Hollywood dezvăluie detaliile din spatele unor efecte speciale impresionante. Cel mai recent, asta s-a întâmplat cu Handmaid’s Tale sau Povestea Slujitoarei.

Handmaid’s Tale este unul dintre cele mai îndrăgite show-uri din ultimii ani, datorită modul verosimil în care combină particularități desprinse dintr-un viitor distopic, SF cu elemente reale, pe care le simți ca fiind posibile. Show-ul este atât de popular, încât în urmă cu aproximativ un an a fost folosit într-o campanie foarte agresivă împotriva PSD.

Deși a fost produs de inițial de serviciul de streaming american Hulu, în România îl poți vedea pe HBO sau HBO Go sub numele Povestea Slujitoarei. La ora actuală, a ajuns la sezonul trei, iar cel de-al șaselea episod din noul sezon a fost filmat la Washington, în apropierea celor mai importante monumente ale democrației americane. În spiritul show-ului însă, cel puțin unul dintre monumentele imortalizate, a suferit o modificare semnificativă pe micul ecran, prin intermediul efectelor speciale.

the-handmaids-tale povestea slujitoarei

În contextul în care mulți au fost curioși cum ai putea să distrugi statuia reprezentativă a lui Lincoln, în care fostul președintele stă pe un fotoliu, dezastrul din Lincoln Memorial a fost detaliat în clipul de mai jos. Performanța respectivă a fost posibilă cu ajutorul echipei de efecte speciale Mavericks.

Dacă vrei ceva mai lejer, poți cerceta și aceste seriale religioase

În același clip, poți înțelege cum sunt ancorate momentele de la Washington în Povestea Slujitoarei. Una peste alta, episodul șase din serial este unul foarte important. Intitulat Household, acesta este descris ca fiind ”un moment de cotitură pentru personaje. Are loc la Washington Monument, unde obeliscul a fost transformat într-o cruce, în cadrul unei rugăciuni televizate la care au participat mii de slujitoare”.

Ca de fiecare dată, în cazul unui proiect atât de complex, au existat multe iterații până să se opteze pentru varianta cu Lincoln decapitat. Toate le poți vedea în clipul explicativ de mai jos, o ilustrare fascinantă a ceea ce este posibil prin intermediul efectelor speciale în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: