VIDEO – O haită de lupi din Neamț, devenită virală: clipul care nu pare din România

VIDEO - O haită de lupi din Neamț, devenită virală: clipul care nu pare din România

Regia Națională a Pădurilor a postat pe pagina de Facebook un clip spectaculos cu o haită de lupi. Deși pare desprins dintr-un documentat de pe Netflix, imaginile au fost imortalizate în apropierea pădurilor din Neamț.

În teorie, lupii sunt asociați cu pădurile dese, ca să aibă unde să se ascundă și cum să-și surprindă victimele. Din păcate, din cauza defrișărilor masive din multe regiuni ale României, aceștia ajung să-și desfășoare activitatea în câmp. Similar cu urșii care ajung din ce în ce mai des în orașe, haitele de lupi care ies din pădure sunt semnificativ mai agresive și periculoase, atât pentru oameni cât și pentru animalele domestice. 

Clipul de mai jos a fost imortalizat de un cercetător din zona sălbatică a Ocolului Silvic Tarcău. Potrivit Romsilva, profesorul Ștefan Ciotău a surprins imaginile cu lupii aflați în sălbăticie în pădurile din județul Neamț. În filmare apare o haită formată din cel puțin șase lupi care se deplasează pe un teren din Ocolul Silvic Tarcău, scrie Mediafax.

Conform statisticilor deținute de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor, în zona în care a fost realizată filmarea trăiesc aproximativ 23 de lupi. Iar dacă aveai o părere proastă despre țara noastră, este important de reținut că România area una dintre cele mai dezvoltate populații de lupi din Europa.

Lupii sunt prădători foarte discreți și eficienți. Pentru că își desfășoară activitatea în pădure, este improbabil să-i vezi în libertate, la fel ca mai jos. Carnivore și adepte ale deplasării în haită, aceste animale dețin un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.

În momentul în care atacă prada, din cauza faptului că lucrează în echipă, pot domina animale de dimensiuni foarte mari. O imobilizează și se hrănesc împreună din ea. Pot alerga cu până la 60 de kilometri pe oră și pot vâna atât ziua, cât și noaptea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: