VIDEO Joe Biden, vaccinat în direct împotriva coronavirus: noul președinte are 78 de ani

VIDEO Joe Biden, vaccinat în direct împotriva coronavirus: noul președinte are 78 de ani

Un om cu o afinitate deosebită pentru știință, Joe Biden s-a vaccinat luni împotriva Covid-19. Evenimentul a fost transmis în direct pe internet.

În timp ce Donald Trump continuă să se lupte cu morile de vânt și să ”strige” cum a câștigat alegerile fără nicio dovadă, Joe Biden încearcă să dea încredere americanilor în noul vaccin împotriva coronavirus. Reticența este foarte mare și în Statele Unite ale Americii când vine vorba de vaccinare, iar acesta transmisiuni în direct se pare că mai diminuează un pic lipsa de încredere.

Vor exista întotdeauna sceptici când vine vorba de vaccin, dar având în vedere că ar trebui să fie vaccinați aproximativ 60 – 66% dintre oameni pentru a dobândi imunitate, merită să faci eforturi pentru a spori un pic încrederea oamenilor în singura soluție momentană de revenire la normalitate. Exact asta a făcut Joe Biden, în vârstă de 78 de ani.

Noul președinte american a beneficiat luni de prima doză de vaccin împotriva Covid-19, în direct, în fața camerelor de televiziune. Fluxul video a fost preluat de AFP, CNN și multe alte posturi de televiziune. Prima doamnă, Jill Biden, a beneficiat de vaccin tot luni, în prima parte a aceleiași zile, conform datelor comunicate de echipa de tranziție a lui Biden.

Ca referință, noul președinte ales al SUA este departe de a fi primul american care s-a bucurat de vaccinul Pfizer. Vaccinarea lui Biden vine la o săptămână după ce primele doze de vaccin au fost injectate lucrătorilor din domeniul sănătății și la câteva zile după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizația de utilizare de urgență pentru un al doilea vaccin coronavirus. Este important de reținut că vaccinul Pfizer necesită două doze administrate la câteva săptămâni distanță pentru a atinge o eficacitate de 95%.

Vicepreședintele american ales Kamala Harris și soțul ei Doug Emhoff vor primi vacinurile săptămâna viitoare.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, responsabil pentru coordonarea luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă în ultimele luni, a primit vineri vaccinul Pfizer / BioNTech. De asemenea, respectiva vaccinare a fost transmisă în direct la televizor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: