Când se vaccinează primul român împotriva noului coronavirus: evenimentul va fi transmis la TV

Când se vaccinează primul român împotriva noului coronavirus: evenimentul va fi transmis la TV

Primele doze ale vaccinului împotriva noului coronavirus vor fi administrate în România pe 27 decembrie. Imaginile de la eveniment vor fi difuzate în direct.

Foarte mulți români așteaptă cu interes disponibilitatea unui vaccin împotriva Covid-19 în țara noastră. Deși au existat mai multe speculații pe marginea acestui subiect și știam că va fi disponibil înainte de finele anului, acum, avem primele informații oficiale.

”Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va transmite în direct, în 27 decembrie, imaginile cu primul român vaccinat împotriva SARS-CoV-2”, a declarat, duminică, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Șeful comitetului a mai spus că s-a discutat cu președintele Klaus Iohannis varianta ca șeful statului să fie primul român vaccinat, dar s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine ca acesta să fie un cadru medical.

Ca un detaliu neașteptat, Gheorghiță a ținut să menționeze că, odată vaccinate persoanele vulnerabile și profesorii, școlile pot fi deschise fără riscuri, nefiind necesară vaccinarea copiilor. Cu alte cuvinte, în funcție de reticența profesorilor și învățătorilor la vaccinare, școlile s-ar putea deschide mai repede decât multe alte afaceri din România.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a spus, la DIGI 24, că în 27 decembrie, ziua când vor fi vaccinați împotriva coronavirusului primii români, trebuie să fie una normală, să nu se creeze spectacol, deși este un „moment istoric”.

„Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (…) Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră (…) și ne dorim ca acele materiale și acele imagini să fie de normalitate”, a spus colonelul dr. Gheorghiță, citat de Mediafax.

Cel mai probabil, transmisiunea cu primele persoane vaccinate se va face online, deși nu este exclus ca televiziunile să preia momentul video. ”Ceea ce vă pot spune despre România este faptul că vom încerca să transmitem în direct imaginile din acele unități sanitare, sigur, respectând măsurile sanitare de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și aceste materiale, cadre video care să fie aduse în fața opiniei publice. Încercăm să fim pe picior de egalitate și sperăm să reușim cu toate țările care au demarat acțiunea de vaccinare sau urmează să demareze”, a mai spus col. dr. Gheorghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI