VIDEO Împușcături la Casa Albă: Donald Trump, scos de urgență din conferință

VIDEO Împușcături la Casa Albă: Donald Trump, scos de urgență din conferință

În timpul conferinței zilnice de la Casa Albă pe tema răspândirii infecțiilor cu coronavirus, Donald Trump a fost scos din sală după ce s-au auzit împușcături în preajma reședinței președintelui american.

Președintele american Donald Trump a fost escortat brusc de la o conferință de presă de la Casa Albă de către Serviciile Secrete la scurt timp după ce își făcuse apariția în fața reporterilor din cauza unor împușcături care s-au auzit în apropierea Casei Albe.

După câteva minute, președintele a revenit în sala în care avea loc conferința de presă. A confirmat incidentul, fără a oferi foarte multe detalii și a lăudat activitatea serviciilor secrete pentru modul prompt în care au reacționat la întregul set de circumstanțe. Trump a insistat că totul este sub control.

„Mă simt siguranță cu Serviciile Secrete. Sunt oameni fantastici, dintre cei mai buni, foarte bine antrenați”, le-a spus Trump reporterilor. „Au vrut să ies puțin pentru a se asigura că totul este în regulă afară”, a continuat oficialul.

Din păcate, până la această oră, detaliile din jurul evenimentului în care un om a fost împușcat de serviciile secrete nu arată foarte bine. Cum se întâmplă deja de câțiva ani în SUA, bărbatul nu avea nicio armă la el și nu părea să reprezinte o amenințare reală, fiind în afara curții Casei Albe. Bărbatul are 51 de ani și a abordat un ofițer al Serviciilor Secrete la intersecția dintre strada Northwest și Pennsylvania Avenue.

„Suspectul a abordat un ofițer și i-a spus că este înarmat. Apoi, suspectul s-a întors și a început să alerge furios către ofițer, scoțând cu mișcări lente un obiect din haină”, se arată în declarația serviciilor secrete, citată de CNN. „Apoi s-a aplecat în postura de tragere ca și cum ar fi fost pe punctul de a deschide focul. Ofițerul serviciilor secrete l-a împușcat pe suspect”. Acesta a fost rănit și dus la spital.

În același timp, două surse din forțele de ordine au confirmat pentru CNN că persoana rănită nu era înarmată la momentul evenimentului. În urma întregul set de circumstanțe, Serviciile Secrete au transmis că va fi efectuată o anchetă referitoare la modul în care a acționat ofițerul.

Citește și: