Prințul Charles, de Ziua Pământului: care este legătură dintre coronavirus și schimbările climatice

Prințul Charles, de Ziua Pământului: care este legătură dintre coronavirus și schimbările climatice

Într-un set de declarații realizate cu ocazia Zilei Pământului, Prințul Charles al Marii Britanii a vorbit despre încălzirea globală și pandemia de coronavirus.

De-a lungul anilor, prințul Charles a fost foarte vocal când vine vorba de protecția mediului și de încurajarea unui număr mare de măsuri pentru prevenirea schimbărilor climatice. Cele mai recent set de declarații pe marginea acestui subiect a fost publicat ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului.

În acel context, moștenitorul coroanei britanice a făcut o paralelă între impactul pe care îl are coronavirus asupra populației lumii și impactul pe care comportamentul uman din ultimele decenii îl are asupra planetei. „Dacă privim planeta ca şi cum ar fi un pacient, putem vedea că activităţile noastre i-au afectat sistemul imunitar şi ea s-a luptat să respire şi să reziste din cauza presiunii pe care le-am pus asupra organelor sale vitale”, a mai spus Charles.

Încercând să dea dovadă de optimism, prințul Charles a insistat pe faptul că în aceeași măsură în care noi ne putem vindeca, putem avea din nou un impact pozitiv asupra planetei. „Sunt încrezător că putem folosi această criză pentru a ne reseta direcţia, punând oamenii şi planeta pe primul loc”, a adăugat el.

Este important de reținut că prinţul, în vârstă de 71 de ani, şi-a revenit de curând după ce a prezentat simptome uşoare de Covid-19. Până acum, el a militat pentru protecţia mediului timp de decenii, avertizând că încălzirea globală şi schimbările climatice reprezintă cele mai mari ameninţări pentru umanitate.

El a spus că a ieșit un lucru bun din reacția fiecărei țări din lume la pandemie, ne-a arătat că putem lucra împreună pentru un scop comun. „De asemenea, ne-a arătat că este cu adevărat posibil să găsim şi să extindem soluţiile globale atunci când suntem de acord cu un scop comun, mai înalt”, a mai declarat oficialul.  „Pe măsură ce trecem de la salvare la recuperare, avem o ocazie unică să învăţăm lecţii şi să ne poziţionăm mai mult pe o cale mai sustenabilă”, a concluzionat Charles în discursul oficial cu ocazia Zilei Pământului. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI