VIDEO Ce au în comun Intel, Unreal Engine, Android și noul Hummer EV: ai fi uimit

VIDEO Ce au în comun Intel, Unreal Engine, Android și noul Hummer EV: ai fi uimit

La începutul acestei săptămâni, GMC a dezvăluit noul Hummer EV, complet electric și încărcat de tehnologie. Între timp, am mai aflat câteva particularități despre vehiculul futurist.

În secolul 21, nu mai este suficient ca o mașină să te ducă din punctul A în punctul B. Pentru că trebuie să facă mult mai mult decât atât, ajunge să integreze o serie de procesoare, co-procesoare, ecrane sensibile la atingere și, implicit, interfețe desprinse din filme SF sau jocuri video.

Această realitate se aplică și în cazul super bolidului Hummer EV cu 1000 de cai putere, dotat cu trei motoare electrice și un sistem de baterii Ultium. La bordul mașinii își găsește loc un ecran generos de 12,3 inci pentru informați dedicate șoferului și un al doilea ecran de 13,4 inci de infotainment. Practic, cu acesta din urmă interacționezi atât pentru divertisment, cât și pentru modificarea parametrilor de funcționare a mașinii.

The GMC HUMMER EV’s design visually communicates extreme capability, reinforced with rugged architectural details that are delivered with a premium, well-executed and appointed interior.Ilustrat în imaginea de mai sus, ecranul de pe centrul bordului va fi primul din lume care utilizează o interfață creată în Unreal Engine, motorul grafic asociat de obicei cu jocuri de top. Ca o notă interesantă de fond, interfața rulează peste sistemul de operare Android. Având în vedere puterea de procesare din spate, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că vei avea parte de un spectacol vizual când ești la volan, unul foarte util, dar care s-ar putea să te distragă.

hummer EV

Pentru ca lucrurile să se miște lin pe toată durata de viață a mașinii și să aibă parte de actualizări, acel centru de infotainment are în spate un procesor Intel și 64GB de memorie internă. Datorită parteneriatului cu Google, ar trebui să ai acces la Google Maps, Play Store și comenzi vocale prin asistentul virtual Google Assistant. Ca un detaliu drăguț, pe ecranul cu pricina poți vedea în permanență un model 3D al mașini în spațiu, ca să vezi poziția roților, la fel ca în animația de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: