VIDEO Cum s-a reinventat Hummer într-un „monstru” electric de 1.000 CP

VIDEO Cum s-a reinventat Hummer într-un „monstru” electric de 1.000 CP

Hummer părea o marcă dispărută. Până când General Motors a decis să sufle praful de pe caroserie și să o readucă la viață.

Când spui Hummer, te gândești imediat la acele mașini-monstru cu care ai impresia că poți traversa și cele mai accidentate trasee. Un SUV de mari dimensiuni, stilul militar, care a fost iconic pentru gama din care face parte.

GM părea că a îngropat definitiv această marcă, dar a decis să o readucă la viață. Sub o formă adaptată noilor tehnologii și în trend cu ce se întâmplă în această perioadă în industria auto.

Americanii au confirmat zvonurile care circulau de multă vreme în presa de specialitate. GM pregătește lansarea unui Hummer 100% electric, un super-truck pe care va pune un motor de 1.000 de cai-putere. O forță care-i va face geloși pe cei de la Ford.

Hummer, un monstru 100% electric

Într-un clip teaser postat pe YouTube (îl găsești mai jos), General Motors vorbește de o „revoluție tăcută” ce urmează să vină. E vorba de noul Hummer, care are un motor de 1.000 de CP, și care urmează să fie arătat publicului pe 20 mai.

Iar modelul se anunță a fi unul impresionant: atinge 100 km/h în doar trei secunde și va fi 100% electric. Va fi construit în uzina din Michigan, acolo unde GM are facilități. Nu se știe deocamdată nimic despre prețului noului Hummer, dar cu siguranță va fi unul pe măsura forței sale.

Va fi combinația perfectă dintre un truck foarte puternic și o super-mașină, spune unul dintre reprezentanții de marketing ai General Motors. Noul model Hummer ar urma să intre în producție în toamna anului 2021, iar perioada de comenzi va începe tot spre sfârșitul anului viitor.

Constructorul american susține că noul model nu are de a face cu nimic altceva de până acum și că reprezintă o revoluția în domeniul electric pe partea auto.

Versiunile anterioare ale modelului Hummer au fost un SUV și o variantă pick-up, care a avut, însă, o viață extrem de scurtă. În perioada anilor 2000, Hummer era cel mai popular model, în ciuda faptului că motorul clasic consuma enorm, tocmai din cauza gabaritului.

Citește și: