VIDEO Cât de mică e Dacia Spring față de un Logan sau Sandero

VIDEO Cât de mică e Dacia Spring față de un Logan sau Sandero

Cu Dacia Spring mai avem de așteptat. Renault doar a arătat câteva imagini cu ea, a creat un model 3D și-a vorbit despre câteva specificații. Abia din 2021 să avem ceva mai concludent. Până atunci îți poți face însă o idee cu privire la dimensiuni.

Dacia Spring e o mașină relativ mică, cel puțin din cum arată acum în specificațiile furnizate de Renault. Are 3,73 metri lungime (la fel ca Renault K-ZE) și asta o pune sub Sandero (aproape 4 metri) și Logan (circa 4,3 metri). E, astfel, mai degrabă o mașină de oraș, unde se descurcă cel mai bine automobilele electrice ieftine.

Din fericire, pentru Dacia Spring, sunt câteva videouri care să-ți arate ce înseamnă dimensiunile sale. Publicația L’argus, de exemplu, a publicat pe YouTube un fel de hands-on cu o machetă de Dacia electrică. Nimic ieșit din comun, dar te ajută să-ți faci o idee de cum te-ai descurca cu așa ceva. Mașina e scurtă, mică și arată ca un hibrid ciudat între Duster și Sandero.

Publicația Auto Moto are, de asemenea, un video cu macheta. Și acesta e în franceză. Ce s-ar putea să nu ajungă în versiunea finală a mașinii sunt mânerele ceva mai futuriste. Până acum, Dacia a făcut tot celul de compromisuri pentru mașinile sale, inclusiv la calitatea mânerelor de pe uși. Altfel, ia imaginile și videourile de până acum pur orientative. Mai durează până când vom vedea o mașină care chiar să poată fi folosită.

Dacia Spring era necesară, chiar dacă nu e ce te așteptai

Dacia Spring e un model compact de oraș cu cinci uși și patru locuri, și un motor 100% electric. Ușoară și compactă, versiunea de serie a Dacia Spring are, însă, o autonomie care nu e deloc îmbucurătoare. Poți merge doar 200 de kilometri, ceea ce o face o mașină de oraș, unde, cum-necum, tot mai găsești stații de încărcare.

Până la Dacia Spring, Hakim Boutehra, director general Renault pentru Europa de Sud-Est, a fost printre primii care au spus că mașina electrică vândută sub marca românească va deveni, curând, realitate. Dar atunci nu a spus și că va fi bazată pe Renault K-ZE, modelul lansat inițial pentru piața din China.

„Dacia va avea un model electric. Se va întâmpla, dar nu pot spune când. Trebuie un automobil făcut cu ADN Dacia, altfel nu are sens. Avem tehnologia, avem tot ce ne trebuie, decizia e luată. Dacia va avea acest automobil și vom anunța când va fi momentul.”
Hakim Boutehra

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: