Vestea momentului despre pensii și toți românii trebuie să afle urgent. E vorba de banii a milioane de cetățeni

Vestea momentului despre pensii și toți românii trebuie să afle urgent. E vorba de banii a milioane de cetățeni

Cu fiecare program de guvernare românii încep să fie mai optimiști. Cel puțin când vine vorba de promisiuni. Și anunțul de acum e atât despre pensii, cât și despre banii pe care ceilalți români i-ar primi.

Liberalii au anunțat programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024 sunt surprize uriașe. Unul dintre principalele obiective ale acestora îl reprezintă Pilonul II de pensii. Acesta a fost vizat și de PSD, care voia naționalizarea acestuia. Totodată, PSD a încercat să micșoreze contribuția la acesta cât de mult posibil.

De cealaltă parte, PNL vine cu altă propunere. Liberalii promit că vor crește contribuțiile la Pilonul II cu un punct procentual, până la 4,75% în 2024. Programul acesta a pornit în 2008. În peste 12 ani, s-au întâmplat multe.

În octombrie, ASF a anunțat că, la 30 septembrie, la nivelul întregului sistem de pensii private valoarea activelor a ajuns la 72,58 miliarde de lei. Asta înseamnă, pe scurt, o creştere cu 17,96% faţă de aceeași perioadă din anul precedent. Totodată, a fost atins un prag important: 14 miliarde de euro.

Ca număr de români, datele arată că la 30 septembrie erau înregistrați în sistemul pensiilor private 8,1 milioane de oameni. Și aici e o creștere: 3% mai mulţi faţă de sfârşitul lunii septembrie 2019 (7,87 milioane de participanţi).

La ce se pot aștepta românii pentru pensii?

PNL, prin programul citat mai sus, promite că peste patru ani România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Asta ar însemna un salariul mediu net al românilor de 1.000 de euro, iar pensiile ar fi mai mari cu 46% față de 2019. Nu în ultimul rând, alocațiile ar fi dublate.

În ceea ce privește infrastructura, conform programului, PNL promite ca până în 2024 să fie finalizați aproape 1.000 de kilometri de autostradă și drumuri expres, dar și să demareze proiectele pentru alte patru noi autostrăzi. Alegerile vor fi pe 6 decembrie, abia apoi vom vedea dacă se întâmplă ceva din această listă sau e doar promisiune de campanie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: