Veste senzațională de la Renault: se întâmplă cu Dacia. Românii nu visau așa ceva nici pe vremea lui Ceaușescu

Veste senzațională de la Renault: se întâmplă cu Dacia. Românii nu visau așa ceva nici pe vremea lui Ceaușescu

Recent, Renault a anunțat că vin trei modele noi de la Dacia. În aceeași zi, compania franceză a făcut un anunț cu mult mai important pentru Dacia, România și șoferi în general.

În câteva rânduri, oficiali Renault au spus că România și Dacia sunt importante pentru planurile de viitor ale grupului. Acum aflăm și cum anume.

Pe 3 septembrie, Renault a anunţat un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, şi nu în funcţie de zone geografice. Vor fi regrupate în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility.

„Compania trebuie să facă trecerea de la o căutare a volumelor la o căutare de valoare şi profitabilitate. Organizarea în jurul a patru mărci puternice va permite lucrul într-un mod mai simplu, mai orientat spre pieţe şi spre consumatori, în căutarea celui mai bun rezultat posibil. Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului.”
Luca de Meo, director general de la Groupe Renault

De ce e un moment excepțional pentru Dacia

Dacia Sandero Stepway
Sandero Stepway în imaginea prin care Renault a anunțat lansarea

Până la finalul anului, conform anunțului din 3 septembrie, Dacia va lansa trei modele. Chiar dacă n-au fost dezvăluite încă, pot fi intuite: Sandero 3, Sandero Stepway 3 și Logan 3.

Dacă producătorul român ocupă un loc atât de important în strategia Renault, te poți aștepta să vezi mașinile și mai populare, în și mai multe țări. Dintre toate cele noi, cea către care ar trebui să te orientezi e Stepway.

Noile modele vor putea fi electrificate sau să fie disponibile și în versiune hibridă, datorită platformei CMF-B. Zvonurile sunt despre o versiune mild hybrid E-Tech, similară cu Renault Clio E-Tech. Ar fi un model de 140 CP și o baterie de 1,2 kWh.

Altfel, te poți aștepta ca gama de motorizări să fie comună cu cea de pe Clio. Astfel, motor de 1.0 SCe de 75 CP, dar și o versiune supraalimentată a acestui propulsor – 1.0 TCe de 100 CP. Ar reveni și motorul diesel 1.5 Blue dCi de 85 CP.

Despre Stepway se vehiculează însă că ar avea un motor pe benzină de 130 CP. E modelul mai spațios decât un Sandero clasic, dar și cu o gardă la sol mai înaltă. Ca prețuri, e de așteptat să se mențină în limitele practicate de Dacia până acum.

Citește și:
Etichete: