Renault tocmai a făcut anunțul: se întâmplă la Dacia și acum e clar pentru toată lumea

Renault tocmai a făcut anunțul: se întâmplă la Dacia și acum e clar pentru toată lumea

Se vehiculează de ceva timp că Dacia va lansa mașini noi. Dar de data asta vestea vine direct de la Renault. Și veștile nu se opresc aici.

Într-un video publicat pe Twitter, Renault a anunțat că urmează ceva nou de la Dacia. Și compania a venit cu un mesaj puternic: „Nu te mulțumi doar cu una”. Apoi, prezintă trei modele diferite, care vor fi lansate sub marca Dacia.

Compania nu a spus decât că „ceva important vine”. Dar n-a spus și despre ce modele e vorba. Ei bine, conform ultimelor zvonuri, va fi vorba după cum urmează și vezi în imaginea de mai jos: Sandero, Sandero Stepway și Logan.

Anunt Dacia renault masini modele noi (2)
Sandero Stepway din acest colaj e generația actuală

Până la cele trei modele, în martie 2020, Dacia a anunțat și Spring, prima mașină electrică a companiei. Dar nu e așteptată să ajungă pe piață până în 2021. Rămâne de văzut și cât de repede vor ajunge cele trei modele de mai sus pe piață, în special în România, dar și la ce prețuri. Mai ieftine decât modelele actuale nu e de așteptat să fie.

Sandero 3 și Logan 3, cele mai așteptate mașini de la Dacia

Sandero 3 și Logan 3 vor folosi platforma CMF-B. Vor fi primele două modele Dacia care vor trece la această platformă dezvoltată de Nissan și Renault, care permite și adaptarea mașinilor pentru a fi hibride sau electrice.

Pentru Logan 3 lansarea ar fi fost plănuită pentru salonul auto de la Paris. Dar pandemia a dat peste cap industria auto. Așa că Sandero 3 e așteptat în septembrie și rămâne de văzut când va fi dezvăluit oficial Logan 3. E posibil ca cele două modele să fie introduse pe piață în același timp, dat fiind că au publicuri diferite.

În ceea ce privește Dacia Sandero 3, prețul ar trebui să fie, în continuare, mic. Astfel, estimarea francezilor e că va porni de la circa 9.000 de euro. Nu te aștepta la cine știe ce opțiuni.

Vestea mai bună ar fi și că Sandero ar prelua de la Duster motorul TCe 100 cu o putere de 100 CP. Și cu siguranță vom vedea și-o versiune Stepway în 2021. Printre zvonuri e menționat și un sistem multimedia cu ecran de 7 inci, eventual cel de pe Duster.

Citește și:
Etichete: