06 aug. 2020 | 10:30

Veste proastă de la Google: cât timp ai să-ți muți muzica din Google Play Music

ACTUALITATE
Veste proastă de la Google: cât timp ai să-ți muți muzica din Google Play Music

Am fost un utilizator entuziast al serviciului Google Play Music, de când mi-a permis să-mi mut toată muzica în cloud-ul Google, gratuit. Din păcate, lucrurile nu mai sunt atât de roz în prezent.

Google a creat, desființat și comasat atât de multe servicii online în ultimii ani, încât nici dacă lucrezi în domeniu nu poți să le ții evidența la toate. După aproximativ un deceniu de investiții în Google Play Music, serviciul de streaming urmează să fie desființat. Dacă vrei să renunți complet la el, ai această posibilitate, dar Google speră să migrezi către YouTube Music, o altă platformă a gigantului din Mountain View, una contra cost.

Google Play Music va întrerupe activitatea în septembrie, anul acesta. Din fericire, deși nu-l vei mai putea folosi pentru audiții, compania americană îți oferă timp până în luna decembrie să îți migrezi colecția audio către YouTube Music sau, eventual, să o descarci pe un laptop sau desktop.

Se lucrează de mult timp la desființarea Google Play Music, iar procesul se află acum pe ultima sută de metri. Primii care vor fi afectați sunt utilizatorii din Australia și Noua Zeelandă, în septembrie. În funcție de cum va funcționa procesul acolo, în octombrie ar trebui să aibă parte de același tratament utilizatorii de pe restul mapamondului.

Cu alte cuvinte, din octombrie, oriunde te afli pe glob și cât de mare este colecția ta de conținut audio, nu vei putea să o mai asculți pe web sau în aplicațiile de mobil. Partea bună, dacă o poți privi așa, este că vei avea timp până în decembrie să-ți transferi muzica către YouTube Music sau pe un PC sau ac. În acest scop, a fost creat instrumentul software, Google Takeout.

Încă din luna mai există instrumentul de transfer, iar acesta îți va muta pe YouTube Music melodiile pe care le-ai urcat în trecut în Google Play Music, melodiile achiziționate prin intermediul acelei platforme, listele de redare create și istoricul tău de redare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele