Veste bună pentru românii care călătoresc în țară: Tarom a făcut acum anunțul

Veste bună pentru românii care călătoresc în țară: Tarom a făcut acum anunțul

Dacă obișnuiești să te deplasezi între orașele mari din România, Tarom vine cu o veste bună. A sporit zborurile în București și Cluj, respectiv București și Timișoara.

Deja de câteva luni, probabilitea zborurilor în afara țări a scăzut semnificativ. În continuare, foarte multe granițe sunt închise pentru români și singurii care pot zbura sunt muncitorii din diverse domenii de importanță economică majoră, precum culesul fructelor sau transportul de marfă. În acest context, companiile aeriene au suferit pierderi financiare fabuloase. În Regatul Unit, cel puțin o companie a inițiat procedurile de faliment.

Pentru a-și spori un pic veniturile, Tarom a decis să le facă viața mai ușoară celor care călătoresc în interiorul Românie, între marile orașe. În acest sens, a introdus o frecvență adițională în trei zile ale săptămânii pentru cursele între București și Cluj, respectiv București și Timișoara. Cu alte cuvinte, zborurile vor fi mai dese.

„Din 8 iunie, introducem încă o frecvență în zilele de luni, miercuri și vineri”, se arată într-un comunicat al companiei emis luni seară.

Rutele sunt următoarele: București – Cluj, orar de zbor: 07.05 și 18.05, Cluj – București, orar de zbor: 08.40 și 19.40, București – Timișoara, orar de zbor: 06.50 și 17.05, Timișoara – București, orar de zbor: 08.35 și 18.45. Fiecare bilet are inclus un bagaj de mână de maxim 10 kg, un bagaj de cală de maxim 23 kg, check-in-ul și alegerea locului în aeronavă.

Începând de astăzi, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a companiei, de astăzi au fost introduse de Tarom și zboruri între București și Roma, respectiv București – Milano și retur. „La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti – Roma – Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti – Milano – Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse”, subliniază reprezentanţii companiei.

Este însă important de reținut că zborurile internaționale menționate mai sus se desfășoară în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020. Cu alte cuvinte, nu sunt pentru toată lumea. La bordul aeronavelor sunt permiși doar pasageri din următoarele categorii: dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea, iar dinspre România spre Italia trebuie să fie cetăţeni italieni sau lucrători sezonieri cu contract de muncă sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuţi în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătăţii şi a asigurării disponibilităţii mărfurilor şi serviciilor esenţiale. Mai multe detalii despre aceste particularități se regăsesc pe site-ul Tarom.