Se întâmplă de azi: Tarom a deblocat zborurile către Italia. Unde poți să călătorești

Se întâmplă de azi: Tarom a deblocat zborurile către Italia. Unde poți să călătorești

Deși vin la pachet cu câteva restricții vizavi de persoanele care le pot cumpăra, Tarom a deblocat zborurile către cele mai importante orașe italiene, Roma și Milano.

Începând de astăzi, 26 mai, Tarom a introdus în oferta sa zboruri de la București spre Roma și Milano cu retur. După cum se poate vedea mai jos, anunțul a fost făcut prin intermediul paginii de Facebook a companiei, printr-un mesaj simplu. „La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti – Roma – Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti – Milano – Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse”, au atras atenția oficialii companiei.

Din păcate pentru cei care sperau să meargă în vacanță, aceste zboruri nu sunt de agrement. În schimb, sunt operate doar în condiții speciale, cu câteva restricții importante. Zborurile Tarom către Italia funcționează sub incidenţa HG 394/18 mai 2020, iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptaţi la bordul aeronavelor trebuie să se încadreze într-un dintre următoarele categorii: dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea, iar dinspre România spre Italia trebuie să fie cetăţeni italieni sau lucrători sezonieri cu contract de muncă sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuţi în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătăţii şi a asigurării disponibilităţii mărfurilor şi serviciilor esenţiale

Tocmai din cauza numărului mare de limitări care trebuie avute în vedere, cei de la Tarom au creat un document cu condițiile speciale de călătorie care sunt în vigoare în această perioadă. Lista completă cu particularitățile respective poate fi accesată aici. Este important de reținut că nu avem nicio promisiune legată de momentul în care zbourile se vor desfășura din nou în condiții normale.