Vaccinul ar putea veni din Germania: data promisă de cercetătorii nemți

Vaccinul ar putea veni din Germania: data promisă de cercetătorii nemți

La câteva zile după ce Vladimir Putin a spus că Rusia are acces la un vaccin împotriva noului coronavirus, reticența din piață a fost semnificativă. Acum, aflăm detalii despre un vaccin european.

Atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și oficialii din sănătate din diferite colțuri ale lumii au o reticență majoră în privința vaccinului dezvăluit de liderul de la Kremlin. Nu este foarte clar dacă respectiva soluție medicală există cu adevărat, dacă a fost testată cum se cuvine sau este doar un truc de marketing din partea lui Putin.

Din fericire, oficialii germani sunt optimiști că vor avea un vaccin începând cu această toamnă. Informația a fost făcută publică de către centrul specializat în boli infecțioase din cadrul guvernului german. Este vorba de Institutul Robert Koch. Dincolo de disponibilitatea vaccinului, nemții sunt reticenți că pandemia va fi adusă sub control cu ușurință până la finele anului. Nu de alta, dar foarte mulți oameni sunt sceptici la orice vaccin.

„Proiecțiile preliminare arată că disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri ar putea părea posibilă până în toamna lui 2020”, a notat institutul pe website-ul său, avertizând însă că „ar fi periculos să avem încredere în acest moment că o vaccinare în toamna lui 2020 poate controla pandemia”, ​

Fiabilitatea sau performanța vaccinului este periclitată și de faptul că virusul ar putea suferi mutații între timp. În cel mai optimist caz, primele produse care ajung pe piață ar putea oferi o imunitate de scurtă durată, conform oamenilor de știință germani.

Compania germană BioNTech, care lucrează alături de gigantul farmaceutic american Pfizer la dezvoltarea unui vaccin, a anunțat din nou marți că intenționează să ceară o autorizare de urgență pentru potențialul vaccin din luna octombrie dacă testele clinice vor avea succes. Nu este exclus nici ca rușii să aibă un vaccin bun, dar acest lucru nu poate fi confirmat decât prin publicarea datelor obținute din testări clinice avansate, lucru care nu s-a întâmplat.

Citește și: