28 apr. 2020 | 07:46

Vacanța de vară în Grecia, o posibilitate reală: când se redeschid insulele pentru turiști

ACTUALITATE
Vacanța de vară în Grecia, o posibilitate reală: când se redeschid insulele pentru turiști

În timp ce multe țări au numeroase dileme legate de relansarea economiei, grecii se pare că și-au bătut în cuie planul pentru următoarele luni. Au anunțat și data după care vei putea merge în vacanță.

Oficialii greci au anunțat datele exacte referitoare la relaxarea restricțiilor și relansarea mai multor industrii și activități economice. Detaliile acestui plan au fost publicate de ziarul elen Kathimerini. Particularitățile fiecărui sector de activitate în parte vor fi detaliate în următoarele zile de miniștri responsabili, Giannis Kefalogiannis (ministrul adjunct al infrastructurii și transporturilor), Nikos Hardalias (ministru adjunct al Protecției Civile și Managementului Crizelor), Nikos Papathanasis (subsecretar al Ministerului Industriei și Comerțului), Vassilis Kontozamanis (Ministrul de Interne) și Sotiris Tsiodras (reprezentant al Ministerului Sănătății).

Trecând însă peste detaliile de fond, principiul este același. Ridicarea restricțiilor se va desfășura treptat în Grecia, pentru a facilita luare unor măsuri în timp real în funcție de evoluția numărului de cazuri. Momentan, datele la care s-au aruncat oficialii pentru planul de resuscitare economică este următorul:

4 MAI – Magazine, Coafoare, Centre de estetică, libera circulație în interiorul prefecturilor

11 MAI – Deschiderea cursurilor la licee

25 MAI – Liturghii în biserică (reguli stricte)

1 IUNIE – Grădinițe , Începerea funcționării hotelurilor, magazine mari, firme de catering, baruri/ centre de divertisment

29 IUNIE- cazările turistice, libera circulație pe insule

Partea care s-ar putea să te intereseze pe tine ține de turism și e important de reținut că grecii sunt optimiști că vei putea merge în aproximativ două luni la plajă în Grecia. 

Dacă astfel de măsuri ți se par prea relaxate și neancorate în realitate, este important să reții un lucru. Guvernul elen este optimist în ceea ce privește revenirea sectorului turismului datorită unor motive obiective precum faptul că Republica Elenă este una dintre țările cel mai puțin afectat de pandemia de coronavirus. În data de 26 aprilie a.c., se înregistrau doar 11 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 4 decese noi care duc totalul acestora la 134. Numărul total de persoane infectate, la aceeași dată, era de doar 2517.

”Grecia ocupă un loc fruntaș în abordarea provocărilor internaționale, care o fac un partener de încredere și o destinație de investiții stabilă”, a susținut administrația de la Washington vizavi de reacția grecilor la pandemie, ca un argument în plus al faptului că lucrurile s-au desfășurat exemplar în Grecia.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele