Va revoluționa modul în care partajezi date pe Android: Google Nearby Share, aproape gata

Va revoluționa modul în care partajezi date pe Android: Google Nearby Share, aproape gata

Google lucrează de mult timp pentru a dezvolta o tehnologie similară cu AirDrop pentru Android. Utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac au acces de mulți ani la respectivul mecanism de partajare facilă a datelor.

Alternativa la AirDrop a celor de la Google este aproape gata. Mai sunt necesare doar câteva teste până când va putea fi experimentată de către utilizatori obișnuiți de Android. Un comunicat al gigantului din Mountain View pe acest subiect nu există până la această oră, dar dacă zvonurile din piață se confirmă, ar trebui ca în luna august să poate fi utilizată la scară largă.

Conform speculațiilor, Android Near Share este o tehnologie nouă de partajare a datelor între dispozitive cu Android. Aceasta va fi introdusă în prima parte a lunii viitoare, august 2020 și va ajunge pe calea aerului la toți utilizatorii de smartphone-uri cu Android 6 sau mai nou.

Referința la sistemul de operare minim compatibil este mai veche și a fost confirmată încă de la primul beta de Nearby Share, lansat în primele zilei ale acestei luni. Ca mod de implementare, este interesant faptul că cei de la Google au făcut nearby share ca o componentă din Google Play Services, în loc să fie o parte din nucleul sistemului de operare Android. Astfel, va putea fi actualizată mai ușor și ajunge mai rapid la utilizatori cu versiuni diferite de Android și gadgeturi de la mai mulți producători.

În funcție de feedback-ul utilizatorilor și de rata de adopție, Google plănuiește să transforme Nearby Share într-un protocol universal de comunicații, pentru a facilita transferul rapid de date între Android și Windows, ChromeOS, macOS și Linux. Cel puțin pentru Linux, o versiune incipientă de Nearby Share este deja disponibilă pe anumite magazine de aplicațiii.

Nearby Share te va ajuta să transferi rapid diverse tipuri de documente între aparate, la fel ca Apple AirDrop. Nu trebuie decât să-ți dai acordul în privința transferului, iar intelocutorul să se afle în lista de contacte.

google nearby share

Citește și: