06 oct. 2017 | 18:47

Cum folosești AirDrop ca să transferi rapid fișiere între dispozitive Apple

ACTUALITATE
Cum folosești AirDrop ca să transferi rapid fișiere între dispozitive Apple

Funcționalitatea iDevice-urilor s-a îmbunătățit semnificativ odată cu versiunile mai recente de iOS. Mulți posesori de iPhone nu știu însă cum folosești AirDrop.

Când s-au lansat primele iPhone-uri, foarte mulți utilizatori au fost supărați că nu puteau folosi Bluetooth pentru a transfera o melodie, o poză sau un scurt clip video. În realitatea, lista frustrărilor a fost mult mai stufoasă decât atât și multe dintre minusurile de atunci nu s-au remediat nici până acum. De exemplu, mulți amatori de iPhone privesc cu invidie la utilizatorii de Android care își pot extinde cu ușurință capacitatea de stocare folosind un card microSD.

Trecând însă peste minusurile iDevice-urilor de atunci și de acum, cel puțin când vine vorba de transfer de date, Apple a făcut o treabă foarte bună cu propriul protocol de transfer de date. Ar fi fost ideal ca AirDrop să fie un standard deschis de care să poți profita cross-platform între iPhone și Android, dar îți face viața foarte ușoară dacă prietenii tăi sunt utilizatori de iDevice-uri sau pe lângă un iPhone, mai ai și un iPad sau Mac.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum folosești AirDrop, primul lucru pe care trebuie să-l știi este că respectivul serviciu este activ în permanență pe orice iPhone sau iPad, dar cu versiunile recente de iOS a devenit mai flexibil. Asta înseamnă că nu mai ești limitat la transferul de poze sau clipuri video prin AirDrop, ci poți recepționa sau expedia orice tip de fișiere.

Pentru a recepționa ceva prin AirDrop, înainte de iOS 11, trebuia să apelezi Control Center printr-un swipe de jos în sus și, opțional să apeși pe AirDrop și alegi Everyone, pentru a nu primi fișiere doar de la contactele din agendă. Odată cu noul firmware, atâta timp cât gadgetul îți este deblocat, poți primi sau refuza documente prin AirDrop.

Cum folosești AirDrop și transferi fișiere fără fir între iDevice-uri

Pentru a expedia o poză sau un clip prin AirDrop, este să suficient să apeși pe butonul de partajare (vârful de săgeată orientat în sus care iese dintr-un pătrat). În partea de sus a respectivului meniu, atâta timp cât un iDevice este în preajmă, ar trebui să fie listat acolo. Printr-o atingere pe numele destinatarului, respectivul ar trebui să fie notificat și să fie nevoit să accepte sau să refuze transferul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele