Urmașul Vertu, dezvăluit: noul telefon cu taste costă o avere

Urmașul Vertu, dezvăluit: noul telefon cu taste costă o avere

O mână de angajați care au activat în trecut la Vertu a creat Xor. Un succesor spiritual pentru brandul de lux, Xor tocmai a dezvăluit primul său telefon.

Au trecut deja câțiva ani de când Vertu făcea valuri în piața globală a terminalelor de lux. Între timp, Apple și Samsung au început să lanseze telefoane de mii de euro, reducând la zero utilitatea un telefon de vorbit dedicat persoanelor cu buzunare adânci. Ca referință, în octombrie 2018 a fost dezvăluit ultimul Vertu. Intitulat Aster, acela era un gadget cu Android dedicat pieței din China.

Revenind la Xor, numele se pare este pronunțat Eggsor. Compania este co-fondată de Hutch Hutchinson, fost director de design al Vertu, împreună cu câțiva dintre foștii săi colegi. Ca un detaliu interesant, se pare că o parte din finanțarea noii companii a venit de la foști clienți Vertu care și-au dorit cea mai bună experiență de utilizare pe care o puteau cumpăra banii într-un telefon.

Primul gadget din portofoliul companiei ar fi trebuit să se lanseze înainte de finele acestui an, dar se pare că va fi amânat până în primul trimestru din 2021, din cauza pandemiei. Ilustrat în imaginile alăturate, acesta este un telefon de vorbit cu numele Xor Titanium. Va fi asamblat de mână în Anglia și va avea un preț de achiziție de 3000 de lire sterline sau aproximativ 4000 de dolari.

Dacă nu era evident din titlu, telefonul se ascunde într-o carcasă realizată din titan și utilizează pentru interacțiune o tastatură T9. Spatele este din piele și rulează un sistem de operare proprietar pe nucleu Linux. Telefonul nu poate fi folosit decât pentru apeluri vocale și mesaje text, atât. Chiar și așa, este lăudabilă include încărcării wireless și a funcției de anulare a zgomotelor de fond pentru apeluri. Promite să reziste 5 zile departe de priză.

În cazul în care vei avea ocazia să interacționezi cu alte persoane care folosesc un Xor, vei avea beneficiul unor apeluri criptate end-to-end prin AES256. Pentru cei mai precauți dintre utilizatori, toate datele de pe telefon pot fi șterse de la distanță. xor titanium vertu context