10 aug. 2017 | 16:47

Vertu îți dă o ultimă șansă să-ți cumperi un telefon de lux la prețuri de nimic

ACTUALITATE
Vertu îți dă o ultimă șansă să-ți cumperi un telefon de lux la prețuri de nimic

A trecut aproximativ o lună de când anunțam că Vertu ”a închis prăvălia”, lăsându-i dezamăgiți pe cei care doreau să-și cumpere telefoane de lux, exagerat de scumpe.

Compania a întâmpinat mai multe dificultăți financiare în ultima vreme, cel mai probabil din cauza faptului că oamenii n-au mai fost dispuși să cumpere telefoane mobile cu prețuri de mașini. După ce fabrica s-a închis, aceștia au scos la licitație conținutul acesteia, oferind astfel și o imagine de ansamblu a locului în care se produceau cele mai extravagante telefoane mobile.

Cei mai mulți dintre noi n-am avut și nici n-am vrea să avem un Vertu: cele mai ieftine telefoane costă câteva mii de dolari, devenind astfel exclusive pentru cei cu dare de mână. Vertu Signature Touch, spre exemplu, are un preț de pornire de 10.000 de dolari. În 2014, compania a lansat și telefoane de buget, modelul Aster costând ”doar” 6.000 de dolari.

Acum, însă, ai ocazia să cumperi telefoane Vertu la prețuri mult mai bune. Unul dintre modelele de top, care avea o carcasă cu aur de 18 karate și piele de aligator se vindea la preț normal cu 19.000 de dolari, dar acum licitația a ajuns abia la 1.500 de dolari, arată thenextweb.com.

Și muzeul companiei este scos la licitație. Aici se află 105 modele de telefoane din istoria companiei, unele fiind concepte, iar altele dispozitive funcționale. Una dintre cele mai ciudate licitații este cea a unui călăreț care ține în mână logoul Vertu și care avea un preț de aproximativ 1.000 de dolari, momentan.

Dacă aveți de gând să cumpărați vreunul din bunurile scoase la licitație sau dacă vreți doar să aruncați o privire pe acestea, puteți intra pe acest link.