Un generator masiv produce energie electrică din valurile oceanului

Un generator masiv produce energie electrică din valurile oceanului

Echipe de oameni de știință din întreaga lume încearcă să perfecționeze dispozitivele care generează electricitate din forța valurilor oceanului. Ar fi un concept de viitor care ar genera energie electrică.

Este o idee importantă în comunitatea energetică, iar acum echipele încearcă să facă din noua sursă de energie curată o realitate comercială, potrivit Greentech Media. Multe proiecte sunt încă în curs de testare, dar o companie, Ocean Wave Technology, operează cu succes un generator masiv de energie electrică cu valuri încă de la începutul anului 2019 – o poveste de succes încurajatoare pentru industria incipientă.

Mai multe companii și echipe de oameni de știință au încercat să transforme energia valurilor în energie în trecut, dar, așa cum remarcă Greentech, multe dintre proiectele lor s-au destrămat sau au rămas fără buget. Dar cu un interes reînnoit și finanțare în industrie, mai multe companii încep să-și testeze dispozitivele.

„Suntem în acea vale a morții, urcăm de acolo în acest moment”, a declarat pentru Greentech arhitectul naval Christopher Ridgewell, CEO al AW-Energy, de la o companie finlandeză care lucrează la un dispozitiv de energie a undelor numit WaveRoller.

AW-Energy speră să-și introducă WaveRoller în ocean anul viitor, potrivit Greentech Media. Se alătură acestui proiect și alte companii precum CorPower Ocean din Suedia, care speră să aibă în funcțiune generatoare de energie pentru valuri până în 2024.

Este un semn încurajator pentru viitorul energiei curate. Dar industria se va confrunta în continuare cu provocări, chiar și împotriva altor surse regenerabile precum energia solară și eoliană, care continuă să scadă în preț. „Rămâne o provocare incredibilă să valorificăm energia undelor sau să o transformăm în energie electrică în volume mari”, a declarat pentru Greentech Media CEO-ul CorPower, Patrik Möller.

Energia valurilor a făcut mult timp parte dintr-un grup de tehnologii de viitor, inclusiv turbine de maree și reactoare modulare mici, despre care susținătorii spun că ar putea deveni surse majore de energie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: