14 mart. 2020 | 17:43

Costă cât un telefon și alimentează toată casa cu energie electrică: cât de specială este o nouă eoliană

ACTUALITATE
Costă cât un telefon și alimentează toată casa cu energie electrică: cât de specială este o nouă eoliană

Ai văzut probabil o dată în viață câteva câmpuri de turbine eoliene, măcar la televizor, dacă nu în țară. Dincolo de acele iterații gigantice, există însă o variantă care face minuni acasă.

Încălzirea globală și schimbările climatice sunt provocate de către om, de utilizarea excesivă a plasticului într-o varietate foarte mare de domenii și de arderea petrolului, pe pământ de mașini și în aer de avioane. Un pas important pentru protejarea mediului ar fi dat de adoptarea la scară largă a soluțiilor regenerabile pentru curent electric, precum eolienele.

Avant_Garde_Innovations - turbina

Creația din imaginile alăturate este disponibilă în mai multe variante și a fost creată de Avant Garde Innovations, un start-up internațional special pe soluții ecologice. Compania a fost fondată de frații Arun și Anoop George din Kerala, India. Scopul lor a fost de a realiza o turbină eoliană accesibilă, potrivită atât pentru integrarea în medii rurale sau în mijlocul unui câmp, cât și în zone rezidențiale, la case sau în apropierea spațiilor comerciale.

Conform descrierii oficiale a produsului, ”Pentru prețul unui smartphone, o turbină eoliană îți poate alimenta casa, ferma sau birourile cu energie electrică.” Turbina eoliană din imaginile alăturate este intitulată Avatar I și generează energie accesibilă pentru oricine.

Scopul creatorilor a fost de a democratiza accesul la energie electrică curată, de a reduce dependența de soluțiile problematice sau scumpe puse la dispoziție de stat. Astfel, faci o investiție inițială și ai scăpat de o grijă.

În opinia celor de la Avant Garde Innovations, pentru a avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător schimbarea propusă de ei, toți oamenii din lume ar trebui să utilizeze energie electrică dintr-o sursă regenerabilă. Din acest motiv, au creat o turbină de dimensiunea unui ventilator de cameră care poate produce între 1 și 5 kilowatti în fiecare zi, o valoare suficientă pentru o singură casă.

Prețul de achiziție pentru Avatar I este de 899 de dolari și se poate livra în fiecare colț al planetei. Dacă nu îți este suficientă capacitate pentru consumatorii pe care îi ai în casă, te poți orienta către Avatar III cu o putere de 3kW și un preț de 2430 de dolari sau către Avatar V cu o putere de 5kW și un preț de 4045 de dolari. În privința proiectelor de viitor, compania lucrează la o rețea globală de distribuție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele