Uber vine cu noi funcții pe aplicație care sigur îți vor fi utile

Uber vine cu noi funcții pe aplicație care sigur îți vor fi utile

Uber introduce noi funcții pe aplicație care îți vor face viața ceva mai ușoară atunci când îi folosești serviciile de ridesharing.

Din 16 martie, compania îți va pune la dispoziție câteva opțiuni menite să îți îmbunătățească experiența în timpul serviciilor. Competiția de pe piața de ridesharing este destul de mare în România, pentru că există deja câteva companii care oferă astfel de servicii din care poți alege. De asta, funcții mai utile pentru pasageri ar putea aduce mai mulți clienți companiei.

Uber aduce noi funcții pe aplicație

Funcția de verificare prin cod PIN 

Utilizatorii din România vor avea opțiunea de a primi un cod PIN format din 4 cifre pe care să îl comunice șoferilor înainte de a începe cursa. Acest nou pas de verificare își propune să îi ajute pe utilizatori să se asigure că urcă în mașina corectă, în timp ce șoferii pot verifica dacă pasagerul este cel care a efectuat comanda.

Ca să activezi opțiunea, trebuie să accesezi setările din aplicație Uber și să apeși pe “Verifică-ți cursa” (Verify Your Ride). În continuare, poți alege să folosești funcția de verificare prin cod PIN pentru fiecare cursă sau doar pentru cursele pe care le fac în timpul nopții, între orele 21.00 și 6.00. După activare, în timpul următoarei curse cu Uber, vei primi în aplicație un cod PIN format din 4 cifre pe care-l vei comunica verbal șoferului înainte de a intra în mașină. După ce șoferul introduce PIN-ul corect, cursa poate începe.

Urmărirea unei curse în aplicație

Noul design oferă mai multă precizie și transparență față de statusul unei curse, printr-o serie de notificări referitoare la momentul îmbarcării: minutele rămase până la sosirea șoferului, locul de preluare, direcția spre locul de preluare și instrucțiuni utile pentru orientarea într-un aeroport sau un spațiu pentru evenimente.

Mai mult decât atât, notificarea referitoare la faptul că șoferul se află în apropierea adresei de îmbarcare este acum mult mai vizibilă, numele șoferului, plăcuța de înmatriculare, marca, modelul și culoarea mașinii fiind evidențiate. În plus, când cursa este aproape de finalizare, pasagerul va primi și notificări despre cum poate ieși din mașină în siguranță.

Funcția de traducere 

Aplicația Uber va avea acum și o funcție de traducere, pentru ca pasagerii și șoferii să comunice mai ușor între ei înainte de îmbarcare sau în momentul în care începe cursa. Înainte ca această opțiune să fie disponibilă, mesajele de la șoferi către utilizatori apăreau în limba selectată de către șoferi. De exemplu, dacă un șofer folosea aplicația în limba română, mesajul pentru pasager apărea în aceeași limbă și pe ecranul lui, chiar dacă aceasta nu era limba selectată.

Noua opțiune de traducere le oferă utilizatorilor posibilitatea de a selecta un mesaj pentru a- l traduce instant în limba preferată, din cele peste 100 de limbi înregistrate în aplicație. Funcția de traducere este disponibilă atât pentru mesajele predefinite, cât și pentru orice alte mesaje scrise între șoferi și pasageri.