Agitație și nervi pe Aeroportul Otopeni: curse anulate fără ca pasagerii să fie informați

Agitație și nervi pe Aeroportul Otopeni: curse anulate fără ca pasagerii să fie informați

Măsurile drastice luate din cauza epidemiei de coronavirus dau peste cap cursele aeriene. Mai multe zboruri de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate în ultimul moment. Mulți pasageri acuză operatorii aerieni că n-au fost informați.

Imediat după apariția primelor cazuri de infectare cu coronavirus în România, autoritățile au luat măsuri drastice. Au anulat toate zborurile spre și dinspre Italia, țară care se află în carantină din cauza numărului uriaș de îmbolnăviri.

Numai că pe Aeroportul Otopeni s-a creat, chiar și așa, haos.

E vorba de faptul că multe zboruri spre vestul Europei au fost anulate pe ultima sută de metri. S-a creat agitație și oamenii au devenit nervoși. Între altele, au fost anulate zboruri spre Spania, Germania și Elveția.

Pasagerii susțin că n-au fost informați înainte, scrie economica.net.

Zboruri anulate cu câteva ore înainte: ce se întâmplă pe Aeroportul Otopeni

Cel puțin trei zboruri spre destinații din Germania și Elveția au fost anulate pe ultima sută de metri, susțin mai mulți pasageri aflați în Aeroportul Otopeni. De asemenea, o cursă Wizz Air care trebuia să decoleze miercuri, la ora 18:30, spre Madrid a fost anulat.

“Pasagerii care așteptam îmbarcarea spre zborul catre Dortmund am fost anunțați exact când trebuia să decolăm ca s-a anulat zborul. Am fost aduși cu autobuze să recuperam bagajele și ni s-a spus să ne recuperam banii la terminalul sosiri”, spune unul dintre pasageri pentru economica.net.

Nu este un caz singular. Mai multe persoane s-au trezit că li s-a anulat cursa și n-au primit explicații din partea operatorilor.

“Înainte să urcăm în autobuze, doi domni, despre care ni s-a zis că sunt de la Poliția de Frontieră, ne-au anunțat că Germania și Elveția au închis granițele și este posibil să urmeze Spania, UK și Franța. Pe de altă parte, pe tabela de la Plecări figurează zboruri către Germania-Dusseldorf-neanulate încă”, povestește altcineva.

De precizat că țările despre care vorbesc pasagerii nu au făcut niciun anunț oficial legat de închiderea granițelor. Chiar și așa, Lufthansa a anulat zborurile pe ruta Sibiu-Munchen și retur. Purtătorul de cuvânt al operatorului susține că zborul de la Munchen care trebuia să aterizeze miercuri, la Sibiu, la ora 18.15, a fost anulat.

De asemenea, cursa de la Sibiu care trebuia să plece la Munchen la ora 18.55 a fost anulată.

Singura soluție pentru a fi sigur că nu ai de suferit de pe urma acestor decizii de ultim moment e să te informezi înainte.

Citește și: