Trucuri macOS: cum îți programezi Mac-ul să se deschidă și să se închidă singur, între anumite ore

Trucuri macOS: cum îți programezi Mac-ul să se deschidă și să se închidă singur, între anumite ore

În cazul în care obișnuiești să stai pe computer între anumite ore, Apple facilitează închiderea și deschiderea sistemului în conformitatea cu un program strict. Depinde de tine dacă te ajută sau nu.

Dintr-un punct de vedere, cei de la Apple au fost întotdeauna înaintea concurenței când vine vorba de sisteme de operare. Întotdeauna apare o particularitate de securitate sau funcționalitate care îți face viața semnificativ mai ușoară și care va ajunge cu greu pe Windows. Din această categorie face parte posibilitatea programării închiderii și deschiderii Mac-ului tău între anumite ore.

Sunt multe situații în care o astfel de funcționalitate ți-ar putea fi utilă, dar important este modul foarte prietenos în care este implementată. Dacă nu vrei să-ți pornești sistemul în fiecare zi sau te-ai obișnuit să pleci de la birou fără să-l închizi, poți automatiza aceste sarcini cu doar câteva clickuri.

Pentru a facilita procesul, fă un click pe mărul mușcat din stânga sus și optează pentru System Preferences. În funcție de versiunea de macOS, secțiunea care te interesează este Energy Saver sau Battery. În noua fereastră, fă un click pe Schedule (Program). Imediat, te vei confrunta cu două opțiuni. Bifează start up or Wake și vei putea alege la ce oră să-ți pornească computerul fără intervenția ta, cât timp este conectat la priză. Poți alege ca acest lucru să se întâmple de luni până vineri (Weekdays), în weekend sau într-o anumită zi, la o anumită oră și minut.

Aceleași opțiuni legate de zile și oră le ai și dacă bifezi a doua opțiune din aceeași fereastră, la fel ca în imaginea de mai jos. Diferența este că poți alege ca sistemul tău să intre în Sleep/Standby la o anumită oră, poți opta pentru Shut Down sau Restart. Modificările intră în vigoare în timp real din momentul în care ai apăsat pe Ok. macos programare