16 mai 2020 | 16:00

Trucuri Facebook: cum activezi traducerea automată a postărilor în limbi străine și îți alegi limba

ACTUALITATE
Trucuri Facebook: cum activezi traducerea automată a postărilor în limbi străine și îți alegi limba

Dacă ai prieteni pe Facebook care postează în alte limbi decât română, ai posibilitatea ca respectivele postări să fie traduse în mod automat.

Odată cu trecerea anilor, lista ta de prieteni de pe Facebook a crescut semnificativ. Mulți dintre ei poate nu sunt vorbitori nativi de română sau poate s-au mutat într-o țară străină de foarte mult timp și obișnuiesc să posteze texte în limba nativă a noii țări. Asta nu înseamnă însă că trebuie să copiezi o postare într-o fereastră de Google Translate pentru a vedea ce dorit să transmită autorul.

De câțiva ani, sub postările de pe Facebook scrise într-o limbă străină, există un buton prin care le poți traduce foarte ușor. Calitatea traducerilor nu este întotdeauna perfectă, dar mecanismul cu pricina funcționează decent. Traducerile de pe cea mai mare rețea de socializare au evoluat atât de mult, încât, de ceva timp, Facebook le-a făcut automate.

Printr-o actualizare recentă, s-ar putea să vezi în limba română postările de la străini. Dacă nu se întâmplă deja asta, poți activa foarte simplu opțiunea cu pricina. Eventual, dacă vorbești română și engleză, poți alege ca postările scrise în aceste două limbi să nu fie traduse.

Implicit, Facebook pentru mobil îți traduce postările în limba interfeței pe care o ai la aplicație. Aceasta, de cele mai multe ori, își ia limba sistemului de operare de pe mobil. Dacă valorile implicite nu se aplică la tine, intră pe Facebook, fă un tap în colțul din dreapta jos pe iPhone sau din dreapta sus pe Android și accesează meniul principal de configurare.

Din noua fereastră, în partea de jos, intră la Setări și fă un tap pe Traducerea Postărilor (Posts Translate). Ar trebui să întâmpini o fereastră precum cea de mai jos. În primul câmp îți alegi limba în care îți dorești traduse postările. În al doilea, îți definești limbile străine pe care le cunoști și, implicit, pe care nu le dorești traduse. În ultimul câmp, îți alegi limbile pe care nu le dorești traduse automat, dar sub care va exista butonul opțional de traducere.

facebook traducere postari

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele