FOTO Triplă lansare la Dacia: cum arată noile generații Logan, Sandero și Sandero Stepway

FOTO Triplă lansare la Dacia: cum arată noile generații Logan, Sandero și Sandero Stepway

Pe 7 septembrie, Dacia a anunțat ce pregătește pentru finalul anului. Cele trei modele au fost confirmate, cel puțin prin imagini.

Cele trei noi modele, o actualizare a mașinilor iconice sau de succes ale Dacia, au fost dezvăluite. Din păcate, nu cu foarte multe detalii. Pentru acestea trebuie să mai așteptăm până pe 29 septembrie, când vor fi clarificate informațiile despre motorizări, dacă vor exista sau nu versiuni hibrid, dar și când vor putea fi cumpărate.

Dacia Logan Sandero Sandero Stepway
Dacia Logan, ei bine, cred c-o poți remarca în fundal

Dacia Sandero Sandero Stepway versiuni noi

Dacia Sandero Sandero Stepway

Înainte de anunț, mai multe clipuri de tip teaser au fost postate pe pagina de Facebook a constructorului.

„Nu cere doar una. Cere trei! Rămâi aproape… Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!” – e textul care însoțește unul dintre clipuri.

Trei modele noi de la Dacia

Toamna vine cu cele trei lansări de la Dacia, dar noutatea e că, din cauza pandemiei, acestea sunt prezentate online. Deocamdată, în spațiul public au apărut mai multe zvonuri legate de cele trei noi modele.

Noul model Sandero 3

Nu puține au fost situațiile când noul model Sandero a fost surprins pe străzile din România. Din ce se știe până acum, e că prețul ar trebui să fie, în continuare, mic, iar francezii estimează că va porni de la circa 9.000 de euro. Cât despre dotări, e posibil ca Sandero să preia de la Duster motorul TCe 100 cu o putere de 100 CP.

Ar putea avea, de asemenea, și un sistem multimedia cu ecran de 7 inci, eventual cel de pe Duster.

Odată cu noul Sandero, Dacia intră într-o eră nouă. Renunță la platforma pe care Renault a lansat-o în 1998 și trece la CMF-B, adică cea utilizată deja pe versiunea Clio. Asta înseamnă că vom vedea, în sfârșit, și mașini hibrid vândute sub marca Dacia.

Noul model Logan 3

Constructorul e așteptat să vină și cu detalii legate de noua generație Logan. Astfel, Logan 3 ar putea beneficia de motorizarea care e și pe Clio, adică un motor de 138 CP cu motor de 1.6 litri pe benzină, dar și unul electric.

Astfel, Logan ar putea fi vândut și într-o versiune hibridă. Cât despre diesel, ar fi vorba de un motor de 1.5 dCi. Și ar mai fi unul pe benzină, de 1 litru, trei cilindri.

Noul model Dacia Sandero Stepway

dacia-sandero-stepway-spy-photo

În cazul noului Sandero Stepway, e posibil ca acesta să preia din dotările care se vor regăși și pe celelalte două modele – adică fix motorizările care se regăsesc în partea inferioară a gamei Clio. Ar putea veni, așadar, cu de un litru cu 75 de cai putere, cu unitatea turbo de un litru cu 100 de cai putere, dar și cu un diesel-ul 1.5 dCi.

Despre Stepway se vehiculează însă că ar avea un motor pe benzină de 130 CP. E modelul mai spațios decât un Sandero clasic, dar și cu o gardă la sol mai înaltă. Ca prețuri, e de așteptat să se mențină în limitele practicate de Dacia până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: