Noua Dacia Logan a ajuns, în sfârșit, să arate ca o mașină onorabilă

Noua Dacia Logan a ajuns, în sfârșit, să arate ca o mașină onorabilă

Renault a promis noi modele pentru 7 septembrie. Le-a anunțat și vorbim de Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway. Cele din urmă sunt mai interesante, dar nici Logan nu-i de ignorat.

Dacia Logan a fost, în primă fază, o mașină utilă fără un design care s-o scoată din banal. Când a fost vorba de un facelift, ajustările au fost minimale. Ei bine, cu noua generație, vorbim de-o mașină care arată ceva mai bine, dar și tehnic e mai bună.

Odată cu Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia folosește aceeași platformă ca mașinile noi de la Renault, cum ar fi Clio. Tot pentru prima dată în cazul noilor modele Dacia, portierele nu vor mai peste partea de sus a maşinii, ci vor fi sub plafon, ceea ce înseamnă o mai bună izolare şi un risc mai mic ca acestea să îngheţe iarna.

Din punct de vedere estetic, noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway se remarcă și prin design, mai ales Sandero Stepway. Logan e complet redesenat, cu linia uşor descendentă a pavilionului, antena radio amplasată pe spate şi efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic.

O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc şi pe noile Sandero şi Sandero Stepway, cum ar fi blocurile de lumini în formă de Y, conform ZF, ecartul redus între roţi şi pasajele acestora, precum şi noul design al mânerelor de uşi.

Dacia Logan 3 e în plan secundar (la propriu)

Dacia Logan Sandero Sandero Stepway
Dacia Logan, ei bine, cred c-o poți remarca în fundal

Dacă atunci când a debutat, Logan era cel mai important model Dacia (fiind și singurul din noua generație), acum lucrurile s-au schimbat considerabil. Sandero și Duster sunt vedetele. Astfel vezi și cum, în ultimii 16 ani, Dacia a parcurs un drum lung. Iar Sandero înregistrează cifre excelente de vânzări în afară.

În afară de aceste imagini, Dacia nu a oferit alte detalii referitoare la noile Logan, Sandero și Sandero Stepway. Platforma va fi CMF-B, ceea ce înseamnă că poți spera la versiuni hibride în viitor. Eventual, vorbim și de sisteme de divertismente mai bune (decât nimic).

Dacia Sandero Sandero Stepway

Dacia Sandero Sandero Stepway versiuni noi

Datele oficiale vor fi prezentate de companie abia pe 29 septembrie. Până atunci, se vehiculează că Dacia Logan va fi disponibilă cu un motor pe benzină TCe de un litru și unul diesel Blue dCi de 1.5 litri.

Sandero și Sandero Stepway ar beneficia de motorizările disponibile în acest moment pe Renault Clio, cu excepția unităților de top (1.33 litri benzină de 130 CP și 1.5 litri diesel de 115 CP). Sandero Stepway va fi versiunea mai puternică.

Citește și:
Etichete: