FOTO S-a aflat acum direct de la Renault: se întâmplă la Dacia și sunt vizate 3 modele

FOTO S-a aflat acum direct de la Renault: se întâmplă la Dacia și sunt vizate 3 modele

De mai bine de un an românii așteaptă să vadă ce-a pregătit Dacia. În afară de Spring, primul model electric, n-au fost prea multe vești. Renault compensează din plin în aceste zile.

După ce-a promis că Dacia va lansa trei modele noi, Renault a revenit și-a spus (via Twitter) și când se va întâmpla asta: 7 septembrie. Ce-i drept, publicația Motors Actu a fost printre primele care au indicat data asta ca fiind momentul lansării.

În centrul atenției sunt Dacia Logan 3, Sandero 3 și noul Sandero Stepway. Mașinile ar ajunge în anumite țări, la vânzare, până la finalul anului. Deocamdată, nu e clar dacă și România va fi pe listă, dar dat fiind că Dacia n-a mai avut niciun model nou de ceva ani, e posibil să încerce să acopere cât mai mult în primă fază.

Renault dezvăluie și elemente de design pe noile mașini Dacia

imagini-dacia-lansare-7-septembrie

După cum vezi în cele două imagini de mai sus, avem o parte din fața unui model și o parte din spatele altui model. Farurile au o formă mai îngustă și mai alungită decât în cazul actualei generații și capota prezintă niște elemente de design noi.

E foarte posibil să fie vorba de Sandero aici, iar designul e mai modern, mai apropiat de ce oferă Renault în propriul portofoliu.

În ceea ce privește imaginea spatelui, stopurile de pe noul model au o formă alungită, față de forma aproape pătrată a stopurilor de pe actuala generație.

dacia sandero lansare septembrie confirmat

dacia sandero lansare septembrie

Totuși, dacă te raportezi doar la Sandero, va fi în mare parte ca noul Clio. Va prelua o mare parte dintre motorizări, cum ar fi motorul pe benzină SCe de un litru și 75 CP, motorul pe benzină TCe de un litru și 100 CP. Ca diesel ar fi versiunea Blue dCi de 1.5 litri și 85 CP.

Ce va lipsi de pe Sandero, dar e posibil să vedem pe versiunea Stepway, e un motor mai puternic, de peste 100 CP. Clio, de exemplu, are unul pe benzină de 130 CP și unul diesel de 115 CP. Despre cel dintâi s-a vehiculat că va fi pe Dacia Sandero Stepway – poate chiar de 140 CP, dacă vorbim de-o versiune hibridă. Altfel, prețul ar fi tot de sub 10.000 de euro pentru cea mai ieftină variantă.

Citește și:
Etichete: