Tratamentul pentru combaterea coronavirus, de unde nu te aștepți: la ce ajută laptele de capră

Tratamentul pentru combaterea coronavirus, de unde nu te aștepți: la ce ajută laptele de capră

Cercetătorii din întreaga lume fac eforturi supraomenești pentru a descoperi posibile tratamente împotriva noului coronavirus. Pe această listă se pare că intră și laptele de capră.

În timp ce mulți oameni se orientează către vitamina C sau vitamina D, când vine vorba de creșterea imunității împotriva Covid-19, laptele de capră ar putea de asemenea să joace un rol important în acest scop. De fapt, este vorba de o proteină din laptele caprei care ar putea facilita combaterea virusului, conform primelor cercetări pe subiect, publicat de agenția Anadolu.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii turci și pare să fie una destul de promițătoare, deși trebuie aprofundate eforturile științifice în acest sens. În prima fază, trei profesori de la Universitatea Marmara din Istanbul au publicat un studiu în European Journal of Pharmacology, afirmând că au descoperit că o peptidă a unei proteine din beta-lactoglobulină poate funcționa ca o barieră împotriva SARS-CoV-2.

„Am observat prin intermediul unor programe mediate de calculator că peptidele interacționează cu toate punctele de legătură ale virusului. Această proteină blochează receptorii, prevenind intrarea virusului [în corpul uman]”, au anunțat cercetătorii într-un comunicat.

Cu alte cuvinte, simulările realizare de pe calculator, pornind de la informațiile care se cunosc deja despre modul în care operează coronavirus în organism, sună foarte bine. Rămâne să vedem sub ce formă ar putea fi administrată acea bacterie extrasă din laptele de capră. Conform oamenilor de știință, proteina protectivă poate fi integrată în medicamente precum spray-urile nazale sau un spray care poate fi folosit pe măști.

În cazul în care te gândești că vei deveni automat imun împotriva Covid-19 dacă începi să bei lapte de capră în loc de apă, te înșeli. Tunali Akbay, unul dintre cercetători, a avertizat că descoperirea nu trebuie confundată cu consumul de lapte ca un posibil tratament.

„Nu putem beneficia de pe urma acestor peptide bioactive prin consumul de lapte de capră. Obținem aceste peptide prin utilizarea laptelui de capră [în laborator]”, a precizat omul de știință turc.
Citește și: