Tratament special pentru pacienții din România: ministrul a anunțat că are deja 3 aparate

Tratament special pentru pacienții din România: ministrul a anunțat că are deja 3 aparate

Ministerul Sănătății va folosi un nou tratament pentru cei care suferă de COVID-19, care implică utilizarea unei cantități de plasmă de la cei vindecați.

Persoanele infectate cu noul virus vor beneficia de un tratament care folosește plasma colectată de la cele aflate în convalescență. Tehnica este folosită deja de mai multe state, precum SUA sau China. Pe scurt, aceast aconstă în colectarea plasmei de la pacienții care s-au vindecat de coronavirus pentru a trata bolnavii actuali, în starea cea mai gravă. Acest lucru ar funcționa pentru că plasma celor însănătoșiți ar conține anticorpii necesari dezvoltați de sistemul lor imunitar pentru a lupta cu virusul.

Acum, Ministerul Sănătății a primit prin donație trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de colectare de plasmă pentru a putea aplica tratamentul bolnavilor din România. Scopul donației este să asigure accesul pacienților români infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasma umană hiperimună, colectată de la convalesceți.

Tratamentul cu plasmă pentru bolnavii de COVID-19 va fi folosit și în România

Cele 3 echipamente și cele 3000 de kituri de colectare vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmei umane de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății și SC Besmax Pharma Distribution SRL au semnat un protocol de donație în acest sens. Valoarea totală a donației este de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI