Toyota construiește de la zero orașul viitorului, plin de AI, roboți și oameni

Toyota construiește de la zero orașul viitorului, plin de AI, roboți și oameni
Sursa foto: Toyota

Toyota are planuri ambițioase, iar unul dintre acestea este reprezentat de construirea de la zero a unui oraș complet ieșit din comun.

Compania a anunțat în cadrul CES 2020 că va folosi un teren de 70 de hectare (locul unei foste fabrici de mașini a companiei) de la baza Muntelui Fuji din Japonia pentru a construi un oraș neobișnuit. Locuitorii orașului vor ajunge să locuiască printre o serie de tehnologii și proiecte la a căror dezvoltare lucrează compania. Este vorba de vehicule autonome, produse dde mobilitate, proiecte din domeniul roboticii, sau chiar elemente din zona smart home.

La prima vedere, ai putea să te întrebi de ce o companie producătoare de mașini ar vrea să desfășoare un asemenea proiect. Totuși, explicația este una destul de simplă.

Toyota cercetează și face teste în domeniul roboticii, științei materialelor, mașinilor autonome și tehnologia combustibilului alternativ în laboratoarele sale din întreaga lume. Prin acest oraș, compania vrea să construiască un loc concentrat exclusiv pe testarea tehnologiilor la care lucrează. Acest lucru se datorează și faptului că oameni reali vor ajunge să locuiască în acest oraș.

Toyota va construi de la zero propriul oraș al viitorului

În total, orașul din Japonia va avea o populație de 2.000 de locuitori, printre care se vor număra și angajați ai companiei, alături de familiile lor. În esență, aceștia vor trăi într-un oraș real, definit de viziunea pe care compania o are asupra viitorului tehnologiei în viețile noastre.

De exemplu, locuitorii orașului numit Woven City se vor deplasa pe trei categorii de drumuri, specifice pentru fiecare tip de utilizator. Unul va fi destinat doar vehiculelor foarte rapide, altul va fi folosit de persoanele cu vehicule mobile precum biciclete și trotinete electrice, iar cel de-al treilea tip va fi folosit doar de pietoni. În viziunea Toyota, aceste tipuri de străzi vor crea o rețea organică pentru a accelera testarea autonomiei.

De asemenea, cetățenii vor beneficia de dispozitive smart pentru locuință. De exemplu, fiecare casă va avea senzori AI care vor monitoriza sănătatea locuitorilor săi, dar vor beneficia și de o serie de device-uri și roboți care le vor face viața de zi cu zi mai ușoară.

Sursa: theverge