Robotul care gătește orice și se spală singur: Julia face minuni în bucătărie

Robotul care gătește orice și se spală singur: Julia face minuni în bucătărie

Dacă nu ai neapărat o afinitate pentru gătit, dar îți dorești să faci preparate mai elaborate în bucătărie, un nou robot a fost anunțat la CES care să-ți îndeplinească toate dorințele. Știe până și să se spele singur.

În cazul în care ți-a plăcut dintotdeauna mâncarea bună, dar ai două mâini stângi în bucătărie, în ziua de azi, există numeroase gadgeturi menite să-ți amplifice talentul. Cel mai nou dintre ele poartă numele Julia, o referință la bucătăreasa faimoasă de acum câteva decenii, Julia Child.

Julia este un sistem avansat autonom pentru gătit care s-ar putea să-ți aducă aminte de un Thermomix, dacă ai afinități pentru roboții de bucătărie futuriști. Dispozitivul vine la pachet cu o tabletă care îți oferă instrucțiuni în timp real pentru rețeta pe care vrei să o prepari, dar dacă vrei să faci orice altceva, există și această opțiune.

Aparatul din imaginea de mai sus este capabil să cântărească, toace, amestece, frământe, gătească, să bată cu telul sau să aburească. Funcția mixer îi permite până și să se spele singur, cu condiția să-i adaugi un pic de apă și săpun.

Principiul general este cât se poate de simplu. Adaugi fiecare ingredient în momentul în care ți se cere. Tableta vine la pachet cu tutoriale video pentru a te ghida pas cu pas în obținerea rețetei pe care ți-o dorești pe masă. În plus, poate sugera rețete pornind de la fotografii cu ceea ce ai prin casă. Un algoritm de inteligență artificială face o treabă foarte bună în a citi etichete. Nu putea lipsi abilitatea de a procesa comenzi vocale printr-un asistent virtual.

În mod previzibil, o astfel de creație avansată care promite să facă minuni în bucătărie nu este deloc ieftină. Comparativ însă cu un Thermomix care costă în jur de 1500 de dolari, acesta promite că va ajunge în magazine sub 1000 de dolari în toamna acestui an. Este produs de CookingPal. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: